Mulchmaaier
        >   Home       >   Contact       >   Ligging       >   Links                     >   klik hier voor alle andere tuinmachines                                                                               
        
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Reeds jaren beamen de managers van golfbanen dat het achterlaten van grassnippers op het gazon niet alleen tijd bespaart maar dat dit ook nog eens ten goede komt aan de grasmat. Er is dan ook met wisselend succes geëxperimenteerd met maaisystemen waarbij de snippers achterblijven op het gazon. Vandaag zijn er degelijke maaiers op de markt dewelke zowel kunnen opvangen als mulchen.

Wat is mulchen!

Het gemaaide gras wordt tijdens het maaien fijn versnipperd en vervolgens nagenoeg onzichtbaar in het gazon teruggeblazen. Door de gelijkmatige en fijne verdeling van het versnipperde gras wordt vervilting van het gras en schimmel voorkomen. Het gesnipperde gras, voornamelijk bestaande uit vocht (water) en stikstof, composteert en de voedingsstoffen kunnen direct door de graswortels worden opgenomen, dit mede door de bodem levende micro-organismen.

Om een perfect maairesultaat te bekomen raden wij aan om in de snelste groeiperiode (voorjaar) minimum om de 4 dagen te maaien Eens het gras iets mindersnel groeit(zomer) volstaat eenmaal per week meestal. Gezien bij het mulchen geen grasbak hoeft geledigd te worden op composthoop of in groencontainer, kan dit tot 50% tijdsbesparing betekenen per maaibeurt. Je hoeft enkel maar over je gazon te rijden met je toestel. Maai het gras liefst niet korter dan 3 a 4 cm . Maaien bij droog weer is beter en makkelijker dan als het nat is, als de weergoden dit toelaten….

Je gras zal een vollere groene kleur hebben, vooral in zomerse droge periodes zal je het verschil duidelijk merken.

Indien U een langere periode niet hebt gemaaid, door vakantie bijvoorbeeld, kan je ofwel met opvangbak maaien ofwel door in enkele maaibeurten van hoog naar laag tot u de gewenste hoogte bereikt hebt.

 

Mulchmaaiers bestaan van klein naar groot, voor elk gazon :

Elektrische toestellen, zowel duwmodellen als zelfrijdende versies

Benzinemaaiers, zowel duwmodellen als zelfrijdende versies

Zitmaaiers of grastraktors

En niet te vergeten de AUTOMOWER, dit is een toestel geschikt voor gazons van 100 tot 2000 m² . maait volledig zelfstandig, elke dag opnieuw je gazon, zonder lawaai, zonder grasafval, zodat je elke dag een even kortgeschoren gazon hebt . Het toestel heeft een laadstation waar hij zijn batterij regelmatig bijlaadt en waar hij na zijn dagelijkse maaitaak uitrust.

 

 

 

 

 

 

 

 

www.beeckman.com www.beeckman-machines.be www.beeckman.eu www.hakselaar.be www.haagschaar.be www.beeckman.info www.bosmaaier.be www.mulchmaaier.be www.boomzaag.be