.

                   Bosmaaier - trimmer - motorzeis

           >   Home       >   Contact       >   Ligging       >   Links                                                                              

        

 

      >   Gebruik       >   Accessoires       >   Kleding       >   4-takt bosmaaiers HONDA                    >   klik hier voor alle andere tuinmachines

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips voor het gebruik van trimmers en bosmaaiers

 

Lees voor het gebruik aandachtig de handleiding van uw toestel.  Wees ervan bewust dat roterende maaiaccessoires objecten in het rond kunnen doen vliegen waardoor deze de gebruiker en eventueel omstaanders letsels kunnen opleveren.

1. Houd de trimmer of bosmaaier steeds stevig vast met beide handen.

2. Controleer voor het gebruik dat de gashendel mooi terugkomt naar zijn basisstand.

3. Controleer of het mes, de nylonkop of ander maaiaccessoire correct gemonteerd is.  Vervang indien nodig beschadigde onderdelen.

4. Houd omstaanders (zeker kinderen) uit de buurt wanneer u de machine start en gebruikt

5. Controleer het maaiterrein op losliggende voorwerpen (stenen, glas, metaal, ...) en verwijder deze voor het maaien.

6. Vul de machine met benzine voor het werken.  Let op dat bij navullen de motor afgekoeld is.  Mors nooit benzine op een hete motor.

7. Kijk steeds of er geen onderdelen los of beschadigd zijn.  Vervang deze indien nodig

8. Zorg ervoor dat het draagharnas steeds goed aangepast is aan de gebruiker.  Dit voorkomt snelle vermoeidheid bij het werken.

9. Leg de machine steeds stil wanneer u aan de messen of andere maaiaccessoires werkt.

10. Laat de machine nooit draaien wanneer u niet in de buurt bent.

11. Draag steeds de correcte werkkleding.

12. Probeer nooit verder te reiken dan u kan.  Tracht steeds een goede balans te bewaren bij het werken.

13. Herstel geen beschadigde onderdelen.  Vervang deze steeds door originele wisselstukken.

> terug

 


 

De accessoires van Husqvarna zijn specifiek ontwikkeld voor Husqvarna trimmers en motorzeisen. Met elkaar vormen de verschillende componenten een efficiënt en betrouwbaar systeem dat kwaliteit, functie en veiligheid garandeert. Daarom is het ook zo verstandig om de originele Husqvarna accessoires te kiezen.
Tricut
spc
Tricut
Geschikt voor het wat dikkere gras en wanneer er stenen op het terrein liggen. Goed zichtbare, verwisselbare plastic mesjes, die boomstammen en struiken ontzien.
spc
Trimmerkop
spc
Trimmerkop
Voor alle soorten gras. Verkrijgbaar met vaste draden, handmatige, halfautomatische of volautomatische draadtoevoer.
Slagmes
spc
Slagmes
Geschikt voor vol, dik gras, opslag en kleindere struiken (max. 1 cm doorsnede). Verkrijgbaar met drie of vier tanden.
spc
Maaiblad
spc
Maaiblad
Geschikt voor vol, dik gras maar niet voor houtachtige begroeiing. Legt het gras op het blad, waardoor u het gras netjes in zwaden kunt leggen. Verkrijgbaar met vier of acht tanden.
Zaagbladen, Maxi X en Maxi XS
spc
Zaagbladen, Maxi X en Maxi XS
Verkrijgbaar in Ø 200 en 225 mm. Geschikt om stammen met een diameter tot 20 cm te vellen.
spc
Trimmerdraad
spc
Trimmerdraad
Nylon koord van hoge kwaliteit, Whisper, ons "top of the line" draad, vermindert het geluidniveau met wel 50%.
Beschermkappen en draaischotels
spc
Beschermkappen en draaischotels
Gebruik altijd de juiste maaibladbeschermkap/spatbeschermkap in combintatie met uw maai-uitrusting. Gebruik een beschermkap om te voorkomen dat het maaiblad in de grond hakt.
spc
Draagstellen
spc
Draagstellen
Verkrijgbaar in verschillende maten van het lichte

> terug


 

Kleding, gereedschappen en accessoires
image
spc
Als één van de grootste fabrikanten ter wereld van machines voor gebruik in bossen, parken en tuinen, vinden wij het eigenlijk vanzelfsprekend een compleet assortiment veiligheidsuitrusting, reserveonderdelen, accessoires en andere artikelen die u nodig kunt hebben bij uw werk, in ons programma aan te bieden. Gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en veiligheid zijn voor deze producten net zo belangrijk als voor onze andere buitenproducten en machines. Alle kleding en accessoires die wij leveren zijn onder realistische omstandigheden grondig getest en goedgekeurd.

Veilige werkkleding, functioneel gereedschap, en betrouwbare accessoires zijn voor iedereen van het grootste belang. Wij hebben evenveel zorg en aandacht besteed aan het ontwikkelen van onze werk- en vrijetijdskleding als wij besteden aan onze bosbouw- en tuinmachines. Onze voortdurende productontwikkeling en langdurige en uitgebreide testprogramma's hebben ons geleerd dat kwaliteit één van de belangrijkste eigenschappen van een product is. U kunt ervan verzekerd zijn dat als u kiest voor Husqvarna u daarmee ook kiest voor kwaliteit. Onze jarenlange ervaring heeft ons ook geleerd hoe wij kleding moeten maken die niet alleen functioneel en veilig is, maar bovendien comfortabel zit. U kunt veel van de hier afgebeelde kleding, gereedschappen en accessoires vinden bij uw lokale Husqvarna dealer. Dit is tevens de aangewezen plaats om originele Husqvarna onderdelen aan te schaffen. Zij zorgen er eveneens voor dat uw Husqvarna producten hun uitstekende kwaliteit zullen blijven behouden.
Husqvarna kleding
spc
Husqvarna kleding
Lichtgewicht jack (CE) – Schouderpas en mouwen in fluoriserend oranje. Vervaardigd van "Ultra" polyester; een licht materiaal met een hoge scheurbestendigheid. Lang model met extra lang rugpand. Een sterke gaasvoering zorgt dat het jack goed ademt. Als optie is een extra warme voering leverbaar.

Lichtgewicht veiligheidsbroek, model A (CE) – Vervaardigd van een nieuw buitenmateriaal, "Ultra" polyester, dat zorgt voor een zeer laag gewicht en grote scheurbestendigheid. Speciaal gesneden kruis voor de beste pasvorm. Met elastiek in de taille en knopen voor bretels.
Voorzien van twee voorzakken en een achterzak, allemaal met rits. Getest en goedgekeurd voor alle soorten was. Getest en goedgekeurd volgens normbladen EN 381-5 en EN 340.
spc
Husqvarna gereedschappen
spc
Husqvarna gereedschappen
Gereedschappen voor elke klus. Wij bieden een ruim assortiment gereedschappen, een gereedschapsriem, haken, messen, bijlen, velhevels, wiggen, enz.
Husqvarna laarzen
spc
Husqvarna laarzen
Lichtgewicht veiligheidslaarzen (CE) - Licht in gewicht (2,2 kg per paar). Met stalen neuzen en goedgekeurde zaagbescherming. Ruime leest. Antislipzool, geschikt voor het inschroeven van spikes. Enkelbescherming. Achterzijde ontworpen met het oog op gemakkelijk uittrekken. Maten: 37-48. Getest en goedgekeurd volgens normblad EN 345-2, klasse 2.
spc
Husqvarna helmen
spc
Husqvarna helmen
Helm, fluoriserend (CE) - Inclusief vizier, gehoorbescherming en nekbescherming. Vervangbaar binnenwerk en voorgeboorde ventilatiegaten. UV-bestendig. Het vizier geeft goed zicht op het werk en een goede vochtafvoer. Ook leverbaar zonder de vizierhouder. De gehoorbescherming kan in verticale en horizontale richting versteld worden en beschermt uitstekend tegen lawaai zonder sterk tegen het hoofd te drukken. De helm is getest en goedgekeurd volgens NEN 397. Voldoet ook aan de eisen die gesteld worden voor stijfheid, het spatten van vloeibaar metaal en lage temperatuur (-30ºC). De geïntegreerde gehoorbescherming is getest en goedgekeurd volgens normblad PrEN 352-3. Vizier getest en goedgekeurd volgens normblad PrEN 1731.
Husqvarna handschoenen
spc
Husqvarna handschoenen
Comfortabele handschoenen. Voorgevormde en versterkte palm. Plaatsen die aan slijtage onderhevig zijn hebben geen naden en zijn met leder versterkt. Waterdichte palm van geitenleer en zeer slijtvaste bovenzijde van waterafstotend polyester.
spc
Husqvarna smeermiddelen
spc
Husqvarna smeermiddelen
Biologische kettingolie voor kettingzagen op plantaardige basis. Het is weer één van die voorbeelden waaruit blijkt dat Husqvarna er alles aan doet milieutechnisch verantwoorde producten te ontwikkelen. Bio-kettingolie, dat al enige jaren op de markt is, is volledig biologisch afbreekbaar. Het is een smeermiddel op basis van raapolie met 1,5% polymere additieven, die eveneens biologisch afbreekbaar zijn en niet giftig. Vorig jaar ontving bio-kettingolie het milieukeurmerk Nordic Swan.

> terug

 

                                                      


 

 

 

Het Honda 4-takt voordeel.

 

Moeiteloos beginnen met superlichte start.

Of het nu koud of warm is, Honda 4-takt bosmaaiers zijn in elke stand (tot 360° kantelbaar) supermakkelijk te starten.

 

Vol vermogen - echte motorkracht.

De Honda 4-takt bosmaaier beschikt over een explosieve acceleratie.

 

Beter werken zonder last van stank.

Bij Honda 4-takt bosmaaiers ontbreekt de voor 2-takt typerende sterke en onaangename geur van mengsmering.

 

Verantwoordelijkheid voor het milieu - duidelijk gereduceerde emissies.

Honda micro 4-takt bosmaaiers hebben duidelijk lagere uitstoot van schadelijke stoffen dan vergelijkbare 2-takten.  Uw bijdrage tot een schoner milieu.

 

Laag geluidsniveau - luid is uit.

Het geluidsniveau is duidelijk lager dan bij vergelijkbare 2-takten.  Daarmee werkt u rustiger.

 

Spaart de portemonnee, want zuiniger.

Honda 4-takt bosmaaiers verbruiken tot 50% minder benzine en tot 80% minder olie dan vergelijkbare 2-takten.  Het lastige mengen van benzine en olie is bovendien niet nodig.

 

Prettiger in gebruik, want trillingsarm.

Dankzij duidelijk geringere trillingen ligt de machine rustiger in de hand.  Daardoor is het werken minder vermoeiend.

 


 

 

 

> terug

 

www.beeckman.com www.beeckman-machines.be www.beeckman.eu www.hakselaar.be www.haagschaar.be www.beeckman.info www.bosmaaier.be www.mulchmaaier.be www.boomzaag.be