Start in de Groenstraat in Sint-Kornelis-Horebeke, vlak naast de N8. We lopen richting Brakel naar een aardeweg. Deze aardeweg staat niet meer volledig vermeld op de nieuwe uitgaven van de topografische kaarten, maar bestaat nog wel. Dit pad loopt door tot Perreveld straat. Aangekomen op deze straat vervolgen we rechts en nemen de volgende straat naar rechts, ook Perreveld genoemd. Vervolgens de eerste inweg naar links, voor de verandering ook Perreveld genoemd. Deze straat gaat over in een pad wat we links volgen.

Dit pad loopt door het natuurreservaat Burreke. We houden rechts aan en komen na een tijdje aan op de Korteberg/Ganzeberg straat. We volgen rechts, de Korteberg en bijna op het eind in een bocht naar rechts, vervolgen we het pad dat naar links gaat. Op het eind, kruisen we de baan en vervolgen rechtdoor de Omer Wattezstraat. Op het eind kruisen we wederom de baan en vervolgen het doorlopende pad. We komen uiteindelijk uit op de Steenbeekstraat. We vervolgen naar links en aan de volgende splitsing nemen we rechts, de Rijststraat.

Ergens midden in de Rijststraat is er naar links een pad, dat echter niet meer vermeld staat op de nieuwe uitgaven van de topografische kaarten. Het bestaat echter nog en we volgen dit pad. Uiteindelijk komen we uit in de Odevaertstraat.

We steken de Breeweg over en vervolgen rechtdoor onze weg via de Rizoistraat. Op het eind staat een gebouw, waarna we een naar links draaiend pad volgen.. Dit pad passeert vervolgens het kasteel van Wolfskerke. Aangekomen aan een volgende splitsing, gaan we gewoon rechtdoor een aardepad volgen en niet de weg rechts ernaast. Uiteindelijk komen we toch uit op die weg (de Wofskerke) en kort daarna nemen we links (de Draaikonk). Dit baantje gaat over in een stijgend nogal moerassend weggetje en komt uit op de Rovorst straat.

In de Rovorst vervolgen we onze weg naar links en passeren uiteindelijk een voetbalveld. Eenmaal het voetbalveld gepasseerd vervolgen we de weg en nemen vervolgens een pad naar rechts, richting natuurreservaat. We komen uiteindelijk uit op de Wolvenweg en vervolgen op de volgende splitsing onze weg naar links, via de Kanakkendries. Op het eind nemen we eventje de grotere baan Burreken naar links, waar we na wat gebouwen naar rechts terug een pad vinden, die we natuurlijk gaan volgen.

Dit pad komt terug uit op de straat Perreveld, waar we rechts vervolgen. Om niet dezelfde weg terug te moeten nemen naar de start, vervolgen we de Perreveld, maar we nemen de 2de staat naar links, die we in het begin ook eventjes gevolgd hebben (tja ook Perreveld genoemd natuurlijk). We vervolgen deze baan die overgaat in de Bosstraat en nemen dan de eerste inslag naar rechts. Dit gaat over in een pad die we vervolgens naar links nemen (dit stukje is niet zo goed zichtbaar). Als je echter niet naar links afdraait en doorloopt kom je terug uit op de eerste strook die we in het begin van de wandeling hebben genomen. Door dan links te nemen kom je ook terug uit in de Groenstraat.

Indien we het originele pad links vervolgen komen we uit in de Breemdries. We nemen de volgende straat naar rechts en komen zo weer uit in de Groenstraat.