We starten vanaf de parking aan de rechterzijkant van de taverne De Zoete Zonde en gaan richting bos. We komen al direct op een brede bosweg. Aan een paaltje met indicatie HeiligGeestGoedpad maken we een bocht naar links en ook hier vinden we een mooie rechte bosweg.

Het kan er wel heel drassig zijn. Naar het einde toe verloopt het wat licht stijgend. We moeten dan ook kort naar rechts en direct weer naar links en passeren dan links van een woonhuis alvorens dwars uit te komen op een asfaltweg. We slaan hier af naar rechts. We kunnen hier een paar bunkers opmerken vanuit WOI. Aan een splitsing gaan we naar links via het wandelpad de Doornwegel. We passeren er een bunker.

Dan komen we dwars uit op een straat en gaan naar rechts. We passeren nog een bunker op onze rechterkant en kunnen er even op het dak klauteren. We hebben hier ook een verzicht schuin naar links op het bovenstuk van de kerktoren van Baaigem. Wat verder verlaten we de brede veldweg naar links via een breed graspad, recht in de richting van de Baaigem. We komen uit in een bochtje in een straat en gaan rechtdoor in de richting van de kerk. Aan de hoofdstraat in Baaigem waar we ook de kerk zien ligfgen, steken we over en gaan naar rechts en direct na de eigendom naast ons slaan we links af. Dit wordt verder redelijk smal en onderweg komen we ook aan een overstapje. Deze wegel ligt in de buurt van de Dikvijverbeek. We komen dan uiteindeljk uit op een straatje en slaan af naar rechts. Zo'n 120meter verder, in de buurt van een betonnen elektrische paal met GR-teken, kunnen we via een veldweg afslaan naar rechts. Dit pad brengt ons uit in de Baaigemstraat en hier gaan we langs deze straat naar links verder voor enkele tientallen meters, waarna we aan een bunker naar rechts kunnen inslaan via een stijgende grindweg.

We passeren een eigendom en iets verder is er een splitsing. Met een witte molgen voor ons uit, slaan we af naar links. enkele tientallen meters voor we terug uitkomen op de Baaigemstraat, kunnen we rechts afslaan via een brede veldweg dwars door een veld. Vervolgens komen we uit op een straatje en gaan naar links. Eerst is dit een kassei-baantje, we passeren een zijstraatje van rechts en dan wordt de Makkegem-dries een gewoon smal straatje. Wat verder aan een splitsing kiezen we de linkse kant. Aan de Kastijde-straat gaat het naar links. We wandelen via dit smalle straatje een goeie 150 meter tot we na wat eigendommen aan onze rechterkant een wit kapelletje opmerken. Hier slaan verlaten we de weg naar rechts en gaan in de richting van het bos. In dit bos moet men eigenlijk min of meer direct rechts aanhouden. Bij het uitvoeren van de wandeling lag er wat verder een omgevallen boom die volledig het traject versperde. Daarna draait de bosweg min of meer af naar links en loopt dan rechtdoor. Deze bosweg lijkt toe te groeien. Waarschijnlijk is dit tevens een privé-bos. De bosweg is bij momenten heel drassig en soms heel erg smal aan het worden. Naar het einde toe gaat men over een beekje en is er aan de linkerkant een iets meer open plaats. Daarna lijkt er min of meer een splitsing op te treden, hier moet men afdraaien in rechtse richting om naar de uitgang van het bos te gaan. Aan de uitgang van het bos staat dan effectief aangegeven dat dit privaat blijkt te zijn. Aan de weg aangekomen, naar rechts verder via de asfaltbaan. Verder draait het recht af naar rechts en dan weer recht af naar links en dan komen we, een aantal meters voor een kruispuntje, aan een electriciteitscabine. Hier kunnen we via een draaipoortje links de weg verlaten. Dit is een smal paadje tussen 2 akkers. Het draait af naar links en wat verder weer naar rechts en loopt dan langs een bos naar de ingang van het bos. In het bos, niet rechtdoor gaan maar direct schuin naar rechts afdraaien. Wat verder is er een dwarsbalk, in die buurt kan men naar links via een bosweg verder gaan. Dit bospad blijven volgen, op een bepaald moment moet men over een heel klein aangelegd houten brugje en zo komt men dan terug uit op een hoofdbosweg in het bos, die we in het begin van de wandeling al hebben bewandeld. Hier naar links tot aan de bocht naar rechts en zo terug naar taverne De Zoete Zonde. Aan straat aangekomen, naar links en die straat volgen voor een kleine halve kilometer. Aan brievenbus met nr 39, kan men rechts van de brievenbus een volgende bosweg volgen. Dit si een kaarsrechte mooie brede bosweg. Het kan er echter heel drassig zijn maar dit valt te omzeilen door op het houten verhoog te stappen dat men er heeft aangelegd.

Aan het eind, naar rechts via een smal baantje en dit voor zo'n 700m volgen tot we uitkomen aan de Bosstraat. Hier naar rechts en een 100 meter verder inslaan naar links. dit pad loopt aan de zijkant van een bos. Na een kleine halve kilometer kan men naar links afslaan via het Luisdonkbospad. Dan naar rechts (dichtbij de rand van het bos) en dan dwarst men verder weer een pad waar we afslaan in rechtse richting en dan komen we terug uit op het verlengde van het Nerenbospad, hier naar links verder. Dit pad loopt uiteindelijk verder uit het bos en passeert over een soort stockageplaats van een garage voor Amerikaanse auto's. Vanaf daar is er een grindweg naar de straat toe. Aan straat oversteken, naar rechts en de eerst volgende (doodlopende) Steenbergestraat naar links inslaan. Na een paar woningen aan de linkerkant te zijn gepasseerd kan men na huisnummer 3 links afslaan via de Keibergwegel. Wat verder kruist die met de Steenbergwegel, waar we naar rechts afslaan. We negeren wat v erder een wegel die naar links leidt en komen automatische verder uit op een straat. We steken over en gaan naar links verder. Na een goeie 300 meter kunnen we de straat naar rechts verlaten via de Lochtingwegel. Deze wegel volgen, hij draait af naar links passeert wat gebouwen aan onze rechterkant en vlak daarna kan men rechts afslaan via de Drieswegel. Deze we3gel volgen tot aan een kruispuntje met een gebouw aan onze linkerkant en hier afslaan naar rechts via de Onderstandswegel. Een eind verder draaien we af naar rechts en weer naar links naar een bunker toe met gemetste muren errond. Deze bunker was vroeger gecamoufleerd als woonhuis en bevindt zich op de kruising van de Onderstandwegel en de Boerewachtwegel.

We volgen verder de Onderstandwegel. We komen uit in een bocht van een asfaltbaantje en gaan hier gewoon verder rechtdoor. Verder nemen we de eerste straat naar links en een antal honderden meters verder merken we een lezende Adhemar van de Nero-reeks op.

Nog wat verder na huisnummer 25, slaan we rechts in via een brede grindweg. Dit trajekt kunnen we voor meer dan een kilometer volgen tot we terug uitkomen op de Hundelgemsesteenweg. Hier naar rechts, wat verder aan de bocht links aanhouden en verder tot aan de Zoete Zonde.