Aan de andere kant van de N48, tegenover het huis waar de auto geparkeerd staat, loopt een pad op de provinciegrens, schuin richting Brakel. We starten deze hele mooie wandeling met dit pad, dat we volgen tot in de straat Hutte.

We volgen deze straat, die meedraait naar links en een beekje kruist. Een paar honderd meter verder, waar aan de rechterkant van de straat huizen beginnen te staan, is er aan de linkse kant een verwilderd pad, juist voor een huis. Dit is een verwaarloosd pad dat moeilijk begaanbaar is. Uiteindelijk komt het uit op een akker, waar de boer het vervolg van het pad heeft ingepalmd en bepland. We volgen toch dit paadje.

Op de akker gaan we verder en kruisen de Wolfskerke weg. Ook op de akker aan de overkant van dit baantje is het paadje verdwenen door de akkerbouw. Men kan echter gemakkelijk de akker oversteken en na een paar meter komt men uit op een nieuw paadje, dat we naar links volgen, richting Hof en Kasteel te Wolfskerke. Aangekomen aan het Hof te Wolfskerke volgen we een pad (Ijskelderweg) naar rechts. Bij momenten kunnen we op links het Kasteel van Wolfskerke in de verte zien. Dit pad kronkelt zich uiteindelijk tot in de Weistraat, die we verder naar rechts volgen, richting voetbalveld van Zegelsem. Aangekomen op de baan aan het voetbalveld (Rovorst) nemen we links en nemen vervolgens de 2de afslag naar rechts. Dit heet de Wolvenweg. Met wat geluk wordt men aan het begin van de weg verwelkomd met een concertje van de zingende ezel. Hierbij toont ie ook mogelijks zijn verzorgd gebit.

Na onze lachspieren te hebben overwonnen, zetten we de weg verder naar de Wolvendries, die uiteindelijk uitkomt in de Kanakkendries. We gaan rechts en onmiddellijk links. Een paar meter verder is er weer een splitsing waarbij we weer de linkse kant kiezen. Volgens de kaart zijn daar enkele berijdbare paden die uiteindelijk weer samenkomen in de Kanakkendries. De boer heeft er blijkbaar anders over beslist en het komt totaal niet meer overeen met de kaart. Wanneer het bos, dat we op onze linkerkant wat verder kunnen zien, op zijn einde loopt, konden we, naar rechts, door de akker heen de traktorsporen volgen.

We zien dan ook kortbij een oversteekje voor het beekje en komen zo uit op het hoofdpad de Kanakkendries die we verderzetten naar links. Wat verder arriveren we op de Langakkerstraat die we ook naar links nemen. We naderen langzaam Brakel. Langs deze straat staan op de rechterkant een paar "kaas-brillen" gemonteerd. Er zijn 2 maten, ene voor hele grote personen en ene voor mensen met een hele kleine postuur.

De weg verder blijven volgen tot aan de Kleistraat. Daar rechts en onmiddellijk links een paadje volgen. Vervolgens naar rechts en terug links, de Diggieweg in. Deze weg volgen tot het einde, dan naar links de Leizemooie in en enkele meters verder naar rechts, terug een paadje volgen. We komen uiteindelijk uit in de Ekeveldstraat. We kruisen de drukke weg N48 Ronse-Brakel en zetten onze Ekeveldstraat gewoon verder. Vervolgens naar rechts, de Opbrakelsestraat volgen. We passeren aan een soort rustoord met aan de overkant een kerkhof en daarna vervolgen we rechts onze weg naar de kerk van Opbrakel, in de hoop er een winkeltje aan te treffen voor een verfrissing, maar tevergeefs. We gaan naar links de Sint Martensstraat in en een paar meter verder aan de linkerkant, volgen we naar links een paadje. Dit kruist de Holenbroek straat en we gaan gewoon verder rechtdoor het pad volgend tot aan de Sint Franciscusstraat. Daar gaan we rechts en onmiddellijk weer rechts, de Hameldries in. Achterons laten we de molen in de Verrebeke liggen.

Dit pad volgen tot aan de Livierenstraat. Deze steken we over en gaan aan de overkant verder via een smal paadje. Zo komen we uit in de Tenbergenstraat, waar aan de overkant ook weer een paadje verderloopt, namelijk de Okkerbeke, die we volgen.

Het pad kronkelt zich verder in de dichte begroeiing en éénmaal we een beekje overgegaan zijn volgt iets verder terug een splitsing. We kiezen voor de aardeweg aan de rechterzijde en komen na een tijd uit in de Fransbeke straat die we naar links nemen en kort daarna uitkomt in de Leinstraat. Op die weg naar links en onmiddellijk naar rechts de Steenpaal in. Die weg volgen tot aan een paaltje van een ander begeleide wandeling, waar we, een bijna in de akker verdwenen pad, verder volgen. Als we bijna op het eind zijn, is er een afrastering van draad zichtbaar op de linkerkant. Juist voor die afrastering gaan we naar links en volgen de rand van de akker, recht naar het bos. Dit is ook niet echt een makkelijk begaanbaar paadje. Dit paadje gewoon meevolgen, langs een huis tot aan een samenkomst van een 5-tal baantjes. We volgen nu de 2de van rechts, namelijk de Willemsveld. Dit loopt naar het Brakelbos. Op een bepaalde moment komen we aan het bord

voorbij. Wat men bedoelt met "Plaatselijke Bediening" is niet echt duidelijk. Misschien wel dat je zelf het pad moet maaien vooraleer er door te gaan, want het is redelijk toegegroeid. We zitten duidelijk in de streek van de niet onderhouden wandelpaden. Uiteindelijk komen we uit in het Brakelbos. Op de hoofdweg ervan gaan we naar rechts het bos binnen en aan de splitsing met het infobord, kiezen we voor het pad aan de rechterkant. We volgen dit altijd rechtdoor en op een bepaald moment gaat dit over in een kronkelend weggetje met kleine houten brugjes. Nog wat verder komen we terug aan een splitsing, waar een paar richtingwijzers opgesteld staan naar oa. Ronse, Geraardsbergen, Zwalm enz... . We kiezen noch rechts noch links maar gaan verder in dezelfde richting naar het eind van het bos, een paar meter verder. Daar komen we terug op een pad, die we naar links meevolgen. Uiteindelijk komen we terug uit op de N48 Ronse-Brakel, op een paar meter van het huis waar de auto geparkeerd staat.