We starten in de N454 richting Zottegem. Net na de kerk van Sint-Maria-Horebeke nemen we een pad naar rechts. Dit daalt geleidelijk en nadien stijgt het terug licht. We verkrijgen een prachtig zicht op  Sint-Kornelis-Horebeke.

Aangekomen in Sint-Kornelis-Horebeke volgen we efkens naar links de Ommegangstraat, passeren de kerk en vervolgen naar rechts de Kloosterstraat. Enkele meters verder kruisen we de baan en gaan schuin links verder in de Haaghoek. Aan een eerste splitsing nemen we links. We volgen nu een mooi kronkelend pad richting Pottenberg.

Aangekomen aan een kruising met beekje gaan we verder, dus niet naar rechts. Enkele meters verder komen we aan een kruispunt met een 5-tal straten. We nemen uiterst rechts en volgen een pad dat daalt naar de Perlink molen. Achter dit gebouw volgen we de weg naar links, de Perlinkweg wat ons richting Haaghoek brengt. Op het einde van de Perlinkweg komen een 3 a 4 tal straten samen. We nemen uiterst links wat ons in de Keiweg brengt. Dit is een gewoon berijdbaar baantje maar redelijk rustig.

Aangekomen aan een volgend kruispunt bevinden we ons aan de Leberg, bekend van onder andere de Ronde van Vlaanderen. We volgen die een klein beetje naar links om dan aan de rechterkant een aardeweg te nemen die loopt richting Elst/N415. Op het einde van dit pad komen we terug uit op de Pottenberg straat, juist voor de drukke N415.

We steken de N415 over en nemen de Lepelstraat richting centrum Elst. Net voor de Molenkouterweg aan de linkerkant, nemen we een pad naar rechts, wat ons uiteindelijk brengt tot aan de Ommegangstraat. Deze vervolgen we naar rechts (terug richting grote baan N415) en slaan dan de volgende weg naar links in. Dit brengt ons op een pad met rechts de drukke N415 maar met links een prachtig verzicht.

Uiteindelijk komen we uit in een bocht in de Smisstraat. We zetten onze weg enkele meters verder naar rechts, maar aan de volgende bocht naar rechts, nemen we een pad naar links. Dit is een heel mooi stukje en kronkelt eerst wat dalend en vervolgens stijgt dit heel sterk. Het steile stuk naast een linksliggend huis, kan soms wat moeizaam verlopen.

Na dit prachtig paadje komen we uit op de Twaalfbunderstraat die we rechts vervolgen. Dit is een gewone berijdbare weg, dus wat opletten geblazen. Deze baan volgen we rechtdoor tot aan een samenkomst met de Oorloge straat aan de linkerkant. De weg draait daar ook af naar rechts met aan de rechterkant een waterreservoir. In die licht bocht, kunnen we rechtdoor een aardeweggetje volgen.

Dit kleine paadje komt uit op de drukke N8, die we oversteken en waarna we aan de overkant gewoon verder een pad kunnen volgen. Dit brengt ons uiteindelijk in de Hauwstraat. Deze baan volgen we rechts enkele meters tot in de buurt van een splitsing waar we links een pad kunnen volgen (naast een huis). Dit is een redelijk pad dat na een tijd een bocht schuin naar rechts maakt. Na hevige regen is dit pad niet altijd even makkelijk begaanbaar. De paar ijzeren poorten die we tegenkomen kunnen soms hulpvaardig zijn om grote plassen te overbruggen.

Uiteindelijk komen we aan in de Leierwaarde. We steken gewoon de baan over en vervolgen onze weg die ons langs een grote boerderij brengt. Het pad daalt verder langs velden, maakt een scherpe bocht naar links en kort daarna naar rechts en komt vervolgens uit in Perreveld. In tegenstelling tot de nieuwe uitgaven van de topografische kaart is er vervolgens wel een pad beschikbaar aan de linkerkant van de Perreveld, dat ons richting N8 brengt. Na een tijd is er een splitsing naar links. We volgen dus niet tot dichtbij de N8, maar slaan het pad af naar links. Ongeveer in de midden kunnen we dan terug het pad vervolgen naar rechts en komen zodoende via een huis aan de linkerkant uit in de Breemdries. We volgen nu ofwel de Bosstraat ofwel de Kruisstraat zodat we uitkomen in de Groenstraat vlak naast de drukke N8. We steken die N8 over en enkele meters in de linkse richting waar we een baantje vinden naar rechts dat leidt naar een soort boerderij. We volgen dit baantje tot juist voor de eigendom waar we de weg verder naar links kunnen verderzetten.

Zo kruisen we de Buikberg straat waar we aan de overkant een pad kunnen verderzetten. Dit brengt ons uiteindelijk op een baantje naar rechts te volgen richting Hoogkoutermolen. Aan een volgende splitsing nemen we echter niet het baantje naar links dat ons naar de molen brengt maar gaan rechtdoor richting Sint-Kornelis-Horebeke. Op het einde nemen we de Muziekstraat naar links en komen zo terug uit in Sint-Kornelis-Horebeke in de buurt waar we enkele uren eerder reeds zijn gepasseerd. Aangekomen aan de Bovenstraat/Sint-Kornelisplein gaan we een klein beetje naar links en aan de overkant van de straat ligt een smal paadje. We nemen dit en komen uiteindelijk uit aan de Ommegangstraat waar we in het begin van de wandeling vanuit de tegenovergestelde richting uitkwamen. We volgen nu terug dit pad in omgekeerde zin richting Sint-Maria-Horebeke.

Ongeveer op het einde kunnen we nog de weg vervolgen via een afslag naar links. We volgen dit en komen na een bocht naar rechts uit op de Dorpsstraat, recht tegenover de Matersstraat, waar we de wagen hadden geparkeerd.