We starten op de parking gelegen voor het gebouw "salle Roger Lefebvre". Met de rug naar het gebouw gaan we naar links in de richting van de kerk en iets voor de kerk slaan we rechts in de Rue de la Cure. Een goede 100 meter verder na een groot gebouw, slaan we naar rechts een grindpaadje in. We komen uit op een straat, steken die gewoon over op een straatje en volgen verder een paadje. Na enkele meters is er een splitsing, hier gaan we naar links via een graspaadje. Het draait al snel weer naar rechts, dit paadje wordt kort een betonpaadje en gaat terug over in een grindpaadje. Het kan zijn dat je in de buurt van een boerderij even door een poortje moet (toen wij dit deden stond het open). We komen dan terug uit op een straat, naar rechts, wat verder komen we op de hoofdstraat, hier naar rechts terug richting kerk Hérinnes. Iets meer dan 100 meter verder, waar de baan heel licht afbuigt naar rechts kunnen we links inslaan. Wat verder kunnen we naar rechts via een asfaltpaadje. Wat verder aan een straatje naar rechts en direct naar links via een grindpaadje, genoemd Rue de Prairies. Ietsje verder dan naar links en direct naar rechts, enkele meters verder dan terug naar rechts naar de hoofdbaan. Op de hoofdbaan naar links richting kerk maar juist voor de Salle de Roger de Febvres gaan we naar links via een paadje dat loopt voor een aantal rijwoningen en lopen rechtdoor tot we uitkomen op de baan Hérinnes-Warcoing. Hier naar links tot in een bocht, we gaan over de beek en dan naar links via een veldweg met ietwat hogere grassen.

Deze veldweg maakt uiteindelijk een rechte hoek naar rechts en loopt verder in de richting van de brug over de Schelde. De veldweg komt uit op een baantje, we volgen niet de hoofdbaan naar de brug maar een kasseibaantje links van de hoofdbaan dat naar de oever van de Schelde leidt. Juist voor het jaagpad van de Schelde gaan we naar links via een asfaltbaantje. Dit baantje loopt volledig evenwijdig aan het jaagpad. Hier en daar is het asfalt verbrokkeld. Iets minder dan een kilometer verder komen we aan een zijarm van de Schelde, hier slaan we linksaf via een veldweg zodat het water rechts van ons ligt.

Op het einde komen we uit op het jaagpad en volgen we verder de Schelde. Na de brug van Pecq gepasseerd te zijn lopen we op het graspad gelegen tussen de Schelde en het baantje. Ongeveer ter hoogte van hoogspanningslijnen gaan we verder langs het baantje.

Wat verder kunnen we afslaan naar links richting Maison de L'Eaucourt. Aan het Maison kunnen we rechts afslaan via een grindpaadje. We komen dan aan een aangelegd houten platform, aan een volgende zijarm van de Schelde. Via dit platform kunnen we naar rechts en direct naar links langs het water, wat dan links van ons ligt. Het paadje buigt uiteindelijk af, kruist het water en we gaan verder naar rechts via een aardeweg zodat het water nu rechts van ons ligt. Het pad buigt af naar links, kronkelt wat en maakt dan een bocht van bijna 180 graden naar rechts. Midden die bocht kunnen we links afslaan via een graspad/veldweg. Een goeie 50 meter verder kunnen we naar links afslaan. Nog een 50-tal meter verder buigt het pad af naar links en loopt dan rechtdoor voor zo'n 100m tot aan een 2-tal metalen paaltjes in de grond. Hier heeft de boer beslist om het vervolg van het pad gewoon om te ploegen. We kunnen hier naar rechts verder via de grens tussen 2 akkers. Eeen honderd meter verder kunnen we naar links via een min of meer grasweide. Uiteindelijk komen we dan terug op een kruising van paden, naast een heel klein bosje. We nemen het tractor-pad min of meer naar rechts in de richting van het dorp. Aan bebouwing aangekomen volgen we naar rechts een ietsje verder aan een nieuwbouw naar links richting kerkhof.

En volgen rechtdoor tot aan de grote baan. Hier naar links en wat verder naar rechts. We passeren eerst een aantal huizen en wat verder in de buurt van een boerderij slaan we voor de boerderij linksaf. Dit is een kasseiweg met gras in het midden. We lopen die af tot het einde waar die uitkomt op een grotere baan. Hier verder naar rechts, het wordt licht stijgend. Aan een kruispunt gaan we naar links via een lichtstijgende/doodlopende baan. Na een kleine kilometer - juist voor een bebouwing- kunnen we links afslaan. Wat verder draait het af naar rechts naar een bosje, we doorkruisen dit kleine bosje waarna het begint te dalen.

Deze veldweg maakt uiteindelijk een bocht naar links en vervolgens naar rechts en komt uit op een straat. Hier gaan we naar rechts een tijdje deze straat volgen. Het is licht stijgend en maakt wat bochten en eindigd licht dalend. We komen uit op een grotere baan en gaan naar links. Aan een eerste afgelegen eigendom met bomen kunnen we naar rechts via een brede briquelion-veldweg. Ietwat na de eigendom gaat het naar links, wat verder naar rechts, nog wat verder terug naar links. We blijven die nu volgen tot we uikomen in Hérinnes. In Hérinnes draait het af naar links en we komen in de bebouwing aan een kruispunt waar we afslaan naar rechts en zo terug uitkomen aan de kerk. Om zo terug te komen aan de parking.