Met de rug naar de kerk gaan we een paar tientallen meters naar links tot ongeveer voor de café's en als we daar de straat oversteken, vinden we aan de overkant een heel smal steegje. Dit paadje in kassei volgen we tot het laatste gebouw aan de linkerkant en slaan dan links af. Het pad kronkelt naar links en rechts en komt wat verder uit dwars op een straat. Deze oversteken en aan de overkant verder gaan tussen een garage en een woning.

Hier is het meer een graspad. Toen wij er wandelden bleek het juist gemaaid te zijn. Na een rechte bocht naar rechts komen we verder terug uit op een steegje waar we verdergaan naar rechts en uiteindelijk uitkomen op een iets groter straat. Hier verder naar links. Nu deze asfalt-straat volgen voor zo'n 400m tot waar de straat recht afbuigt naar rechts. Hier kunnen we links een veldweg inslaan. Er staat tevens een kapelletje. We volgen deze veldweg/traktorweg voor een geoeie kilometer en komen dan aan een splitsing met een kapelletje tussen een aantal bomen. We hebben er een mooi verzicht.

We slaan hier af naar rechts en volgen verder de veldweg. Terug aangekomen aan een straat zijdelings aan een beek, vervolgen we de wandeling naar rechts via een asfaltbaan in de richting van het dorp wodecq. Waar de bebouwing begint, kunnen we naar links afslaan, in de richting van het voetbalveld. aan de parking angekomen voor het voetbalveld, slaan we rechts af. wat verder ligt een wandelpaadje dat naar de kerk leidt. Aan de kerk gaan we er links rond en waar we terug een straat kruisen gaan we naar links. Enkele tientallen meters verder moeten we over een klein brugje. We komen dan uit in een straat, met een huis aan de linkerkant. We gaan hier gewoon rechtdoor, met de bewoning links van ons, zodat we terug op een volgende veldweg terechtkomen. We vervolgen onze licht stijgende weg tussen de velden.

We komen dan uit op een kruispuntje. Hier verder naar links via een licht dalend asfaltbaantje. Dit weggetje kronkelt wat en dan komen we op een splitsing, rechts van een boerderij. Hier gaan we afslaan naar rechts. Het wordt licht stijgend en nog wat verder, tegenover een eigendom, kunnen we rechts inslaan wat terug een licht stijgende traktor-/veldweg wordt. We blijven deze veldweg altijd maar rechtdoor volgen tot die terug overgaat in een gewoon baantje in de buurt van een huis aan de lijkerkant. Ietsje verder komen we uit op een iets grotere baan. We steken deze straat over en gaan rechtdoor verder aan de overkant, maar slaan dan na een paar meter, juist voor een gebouw/boerderij, af naar rechts. Dit voor een kleine halve kilometer, licht dalende traject, volgen en dan links afslaan. Het daalt nog verder af en na wat licht gekronkel komen we uit in een klein gehuchtje in de straat Buis. Hier gewoon rechtdoor gaan via het asfaltbaantje. We volgen dit baantje voor een kleine kilometer. Op 't einde hebben we eerst een straat die van rechts komt, maar we negeren die en dan ietsje verder in een bocht naar links kunnen we rechts afslaan in een veldweg/traktorweg.

In wat volgt doorkruisen we een hoop veldwegen tussen akkers. Vooreerst trekken we door een licht stijgende tot stijgende veldweg. We komen dan aan een kruispunt van van veldwegen. Straks komen we hier nog eens terug. Nu gaan we rechtdoor in de richting van een drukkerer baan. Het wordt nu een licht dalende veldweg die uiteindelijk uitkomt op een drukke baan zonder voetpad. Hier verder naar rechts, via de drukke baan, voor een kleine 150meter. Dan kunnen we terug rechts inslaan. Eerst is dit een smal asfaltstraatje, na zo'n 300m wordt het terug een veldweg. Nog een klein halve kilometer verder, kunnen we rechts afslaan via een volgende licht stijgende veldweg. Uiteindelijk komen we terug uit op het kruispunt van veldwegen waar we daarstraks zijn gepasseerd. Nu kunnen we links afslaan, een volgende veldweg, en er staan VTT pijlen. Eerst is dit een licht dalende weg, later wordt deze licht stijgend. Ergens in de midden kan het ook zijn dat de landbouwer een stuk heeft weggemaaid van de veldweg. Wij konden er ewl mooi door. Links kunnen we dan 2 huizen opmerken die redelijk ver van elkaar liggen. Wanneer we ongeveer in de midden zijn tussen de huizen, kunnen we links afslaan. De veldweg die ook rechtdoor loopt is tevens niet echt meer doorgankelijk. We gaan nu in de richting van het 2de huis dat we links konden opmerken en komen dan uit in een straat. Hier verder naar rechts. Ietsje verder staan op de linkerkant een oude boerderij, waarachter een veldweg ligt, doch die is afgesloten. Noodgedwongen gaan we dus door via het asfaltstraatje naar het volgende kruispunt. We merken dan een straat op van links, maar we gaan rechtdoor. Dan komen we weer aan een kruispuntje met een kapelletje. Hier gaan we ook rechtdoor. dit is eerst nog een straat maar wordt verder weer een veldweg. Op 't eind komen we uit op een straat en gaan naar links. Hier ligt er wel een voetpadje. Een kleine 150meter verder kunnen we rechts afslaan en dan terug enkele meters verder, na een linkse eigendom, kunnen we links afslaan. Dit is een smal asfalt-weggetje met gras in het midden dat naar een huis of boederij leidt. Aan die woning aangekomen, moeten we rechts van de woning verder en na de woning draait de straat af naar linkse richting, maar we kunnen hier rechtdoor via een veldweg. Eerst stond de begroeiing matig hoog maar wat verder werd het beter. Dan kronkelt de veldweg en dan komen we aan een kruispuntje van veldwegen, waar we in de verte ook een drukkerer weg kunnen horen. We slaan hier af naar rechts, via ook een veldweg. We zitten nu terug tussen de velden en op 't eind wordt de veldweg een klein asfaltstraatje tussen wat eigendommen. We komen nu terug dwars uit op een straat, gaan naar rechts en een paar stappen verder slaan we af naar links, maar dit via de asfaltbaan en niet via de veldweg die we ook schuin rechts kunnen opmerken.

Wat verder komt er een zijbaantje van rechts, maar we blijven rechtdoor gaan. We komen dan dwars uit op een straat waar we voor ons een nieuwe woonwijk kunnen opmerken. Hier naar links via het voetpad. We passeren een straat naar rechts die in de nieuwe woonwijk loopt, maar negeren die. Enkele tientallen meters verder komen we aan wat oudere eigendommen waar we tussen de woningen naar rechts kunnen afslaan via een klinkerpaadje. Dit paadje constant rechtdoor volgen en we komen terug uit op de hoofdbaan schuin over de kerk van Flobecq.