We starten aan de kerk van Everbeek-Beneden, waar er ook rondom de kerk een aantal parkingsplaatsen te vinden zijn. We gaan in min or meer noordelijk richting, richting Brakel, via de Reepstraat. Na zo'n 150 meter kunnen we na huisnummer 42, naar links een klein straatje inslaan. Dit gaat wat verder over in een smal paadje. We blijven dit volgen, op een bepaald moment is er een zijpad naar rechts, maar we negeren dit en gaan verder tot we aan een kapel uitkomen, in de buurt van een straat. Hier verder naar rechts via een stijgend wandelpad. We komen uiteindelijk uit op een straat en gaan naar links verder. Een kleine 100meter verder kunnen we naar links een doodlopend straatje inslaan, namelijk Dries. Dit gaat verder over in een wandelpad. Het lijkt alsof we door een eigendom moeten wandelen.

Na de laatste eigendom te zijn gepasseerd blijven we het wandelpaadje volgen. Opeen bepaald moment moeten we evetjes naar links meevolgen en aan een afsluiting haaks rechts afslaan en ietsje verder haaks links afslaan, om vervolgens naast een afsluiting verer te lopen. Het verloop volgt automatisch uit zichzelf. Na wat verder nog een links en rechtse bocht kort na elkaar, lopen we dan recht naar straat toe langs een boom met kruisbeeld. Aan straat verder naar links. Na een 300 a 400 meter slaan we de tweede straat naar links in, namelijk de doodlopende Fraan. Tussen de 1ste en deze 2de straat naar links ligt alleen maar 1 hoekhuis. Dit straatje gaat verder over in een veldweg. Uiteindelijk komen we uit op een straat waar we een mooi verzicht hebben.

Hier verder naar rechts. een kleine 100meter verder kunnen we na een soort stal afslaan naar links via een soort veldweg. Na zo'n 250meter gaat het pad over in een straat, hier kunnen we naar rechts afslaan via een wandelpaadje.

We komen nu uit op een hoofdstraat, steken over en gaan naar links. Naast huisnummer 37, kunnen we naar rechts een smal paadje inslaan. Dit loopt tot aan een huis dat grenst aan een kerkhofje. Hier moeten we een paar tientallen meters verdergaan (30a40meter), zodat het huis aan onze linkerkant ligt en dan kunnen we min of meer rechts afslaan en rechts van een omheining lopen met betonpalen, op de uiterste linkerzijkant van een akker.

Dit graspaadje constant blijven volgen, er volgt verder een rechts hoek naar links en wat verder naar rechts en via wat trapjes komen we dan uit op straat. Hier naar links verder in de richting van het bos. We volgen het pad dat naar links afbuigt en het bos geleidelijk inloopt. Gewoon het bospaadje meevolgen. Er kunnen hier en daar drassige stukken inzitten. Op een bepaald moment komt er een kruising met een veldweg van rechts, we blijven echter gewoon rechtdoor het pad volgen. Links van ons ligt een graas-gebied van Natuurpunt. Uiteindelijk gaat het wandelpaadje over in een asfaltbaantje. Na een eerste woning-blok te zijn gepasseerd en juist voor een eigendom met gele facade en donkere dakbedekking, kunnen we afslaan naar links, via een heel smal paadje. We moeten hiervoor praktisch over een kleine oprit van een huis gaan. Ook dit wandelpaadje kan hier en daar heel drassig zijn.

Op het einde komen we terug uit op een straat en gaan naar links verder. We passeren de kerk en lopen verder. Ietsje verder aan een kruispunt links aanhouden. We wandelen verder via de Muiterij-straat. Aan een volgende kruispunt slaan we rechts af, via de Nieuwpoort-straat. We gaan nu deze straat voor iets meer dan een kilometer volgen. Op het laatste begint deze straat wat licht te kronkelen en waar we op de rechterkant een huis vinden met een ijzeren poort aan witte muurtjes, kunnen we naa rechts een wandelpaadje inslaan. Zo'n 150 meter verder komen terug uit op een straat, hier naar rechts verder. Een goeie 300 meter verder, waar ongeveer de bewoning terug begint, kunnen we een veldweg naar links inslaan. Na een kliene halve kilometer komen we terug uit op straat. Hier naar links. Deze kronkelende baan volgen tot aan een kruispuntje en naar links afslaan. Na een paar stappen dan afslaan naar rechts, via de Hemelrijk-straat. Dit straatje volgen tot een volgend kruispuntje. Hier eigenlijk rechtdoorgaan, maar onmiddellijk na het hoekhuis aan de linkerkant afslaan naar links. Dit is eerst een weggetje maar gaat wat verder over in een veldweg. Aangekomen aan een volgende straat, naar rechts voor een kleine 50 meter en dan naar links een volgende veldweg inslaan.

Deze veldweg blijven volgen tot we uitkomen aan de zijkant van een soort landbouwbedrijf. Aan straat naar rechts afslaan en dit rutsige straatje volgen voor een kleine 200 meter. Recht tegenover de ingangspoort van een eigendom kunnen we naar rechts afslaan via een veldweg. Deze veldweg volgen voor zo'n kleine kilometer en aan straat aangekomen verder gaan naar rechts. Iets verder komen we aan een kruispunt. Aan de linkerkant staat een vervallen kapel met rode postbus. Juist erna kan men naar links afslaan via een doodlopende straat, dat wat verder overgaat in een veldweg. We volgen nu deze lange veldweg, die wat verder recht afdraait naar links. Nog wat verder moeten we even naar links en kort erop naar rechts afdraaien. Uiteindelijk komen we weer uit op een straatje. Hier naar links verder en aan het volgende kruispuntje met klein wit kapelletje, naar rechts afslaan. Dit baantje nu voor zo'n 800meter volgen tot aan de kerk van Everbeek-Beneden.