Algemeen
Startpagina
De club
Fotogalerie
Bestuur
Kalender
Sponsors
Downloads
Shop
De pers
De weg naar REAL
Website
REAL gastenboek
Links

 

REALers

A-kern
B-kern 
Walk of fame
Good old days

 

Huidig seizoen
Uitslagen
Rangschikking
Wedstrijdverslagen
Statistieken

 

REAL archief
Oud nieuws
Palmares
Winter 2001-2002
Zomer 2002
Winter 2002-2003
Zomer 2003
Winter 2003-2004

 

De Club

REAL Heesakker, een van de vele recreatieve voetbalclubs uit het Belgisch Limburgse Overpelt, is ontstaan in 1964 en kent dus al een rijke geschiedenis. Het is een voetbalclub dat zijn roots kent vanuit het Heeserke, een gehucht in het Overpeltse. In de begin jaren speelde REAL op een voetbalterrein achter Café “Bij Jar”. Na een tijd heeft REAL zijn eigen plaats gekregen. Toen heeft REAL een voetbalterrein aangelegd in het bos tegenover Overpelt VV in de Ballaststraat. Hier speelt REAL tot op heden zijn wedstrijden.

De oprichter van REAL Heesakker is Jaak Van Baelen. Deze ondertussen geworden senior, zorgde ervoor dat de club al snel uitgroeide tot 3 ploegen. De eerste ploeg kende in de loop der jaren enkele heerlijke momenten. Een paar kampioenvieringen waren hier de oorsprong van.

 

De stichter van Real Heesakker Jaak Van Balen          Real kampioen in de jaren stillekes

 

 

Eind jaren 80 en de jaren 90 waren magere jaren voor REAL. Meer en meer spelers werden door ouderdomverschijnselen verplicht om de schoenen aan de haak te hangen. De drie ploegen werden in de loop der jaren herlijd tot slechts 1 ploeg.

Eind jaren 90 werd het zelfs nog erger. Het werd steeds maar moeilijker om genoeg REALers bij mekaar te krijgen om die ene ploeg het veld in te kunnen jagen. De sterke teamgeest redde REAL van de ondergang. Keer op keer werd er stevig verloren, maar toch bleef de sfeer er na de wedstrijd goed in. Den toog werd, zoals steeds, goed bevolkt door de mentaal sterke REALers.

 


Real heel lang geleden

Begin 2001 werden door de magie dat REAL uitstraalde en mede door interne contacten, enkele “jonge” krachten aangetrokken.
Dit waren spelers die kwamen uit de provinciale reeksen van de Belgische voetbalbond, die door familiale of professionele overwegingen het niet meer konden opbrengen om voor hun club te trainen.
Zij werden snel opgenomen in het REAL-concept. REAL werd terug groots.
Dit resulteerde in vice-kampioenschap in de wintercompetitie van 2001-2002.

 

 

Real A Zomercompetitie 2002               

 

 

In 2002 werd door het toenemende succes, na vele jaren, terug gestart met een tweede ploeg.
Deze speelde in dit jaar louter vriendschappelijke wedstrijden. In de zomercompetitie van 2003 heeft deze ploeg terug zijn debuut gemaakt in het competitievoetbal. Ze speelden in de 4de afdeling van de KAVVV Kempen. Na dit seizoen heeft het REAL bestuur besloten om het competitievoetbal van de tweede ploeg voor bekeken te houden. Een chronisch spelerstekort was hier de oorzaak van.
Tot de dag vandaag speelt de REAL tweede ploeg alleen vriendschappelijke wedstrijden, heel het jaar door.

De eerste ploeg van REAL behaalde in de wintercompetitie van 2003-2004 de titel. In het jaar dat REAL Heesakker zijn 40-jarig bestaan vierde bleek REAL de beste te zijn in de 3de afdeling. Een mooi resultaat in een seizoen om nooit te vergeten. U kan overigens een volledig verslag lezen van dit toch wel speciaal kampioenschap van onze club. Klik op deze link.

Zoals gezegd speelt de eerste ploeg van REAL Heesakker in competitieverband. Dit doen ze bij de KAVVV Kempen, die een dochter is van de KAVVV. Deze in 1964 opgestarte bond, organiseert in heel België in tal van sporten competities. De “KAVVV Kempen voetbal” organiseert heel het jaar door voetbalwedstrijden in competitieverband. Het jaar is hierbij opgesplitst in twee competities. Een wintercompetitie die loopt van oktober tot en met februari. De zomercompetitie start in maart en eindigt in september. De eerste ploeg van REAL Heesakker neemt deel aan allebei deze competities en speelt zodanig, net zoals de tweede ploeg, heel het jaar voetbal.

Zo, dit was in het kort een schets van voetbalclub REAL Heesakker, de Koninklijke uit Overpelt. Namens elke REALer, hopen we dat het bezoeken van onze website, u een waar genoegen is. Kom gerust eens langs bij REAL en snuif de sfeer op, samen met een lekker schuimend Cristalleke.