DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
stuur een mailtje
menu
toon menu
De Speltafel
Spellenclub
clubavond

 

Wat en waarom?

 

Eigenlijk heeft 'De Speltafel' maar 1 bedoeling: mensen samen brengen rond gezelschapsspellen. Daarvoor organiseren we al sinds 1998 onze maandelijkse spelavonden en verzorgen we met enkele vrijwillige medewerkers spelanimaties op verplaatsing voor verenigingen en groepen.

Misschien is de naam 'club' wat misleidend, want er zijn eigenlijk geen leden. Er is alleen een clubje van enkele spelliefhebbers, die er veel voor over hebben om anderen in hun passie te laten delen. Zij vergaderen af en toe als 'bestuur' om alles in goede banen te leiden, en zij staan ook op de spelavonden ter beschikking om spellen uit te leggen of om de aanwezigen wat te oriënteren in het aanbod.

Ben je weinig competitief ingesteld? Geen probleem, niet de competitie maar het spelen staat centraal.
Net wel op het competitie-element ingesteld? Dat kan, een aantal van onze spelers doen regelmatig mee aan de tornooien van de 'FBJS'; elk jaar tellen we trouwens wel een paar kampioenen in onze club.

Je kent weinig spellen? Wel, daarom zijn we er net: in onze uitgebreide collectie vindt elk wat wils.
Je kent al heel wat spellen. Wedden dat we je toch nog regelmatig kunnen verrassen met nieuwigheden? Zo brengen we op elke clubavond enkele nieuwe spellen mee.
Bovendien komt een spelauteur van eigen bodem af en toe zijn prototypes op onze clubavonden uittesten.

Jij bent de enige in je kennissenkring die graag speelt? Kom gerust af, er zijn anderen zoals jij die zich graag samen met jou aan de speltafel plaatsen.
Maar je mag net zo goed met je vriendengroepje komen. Wie weet krijgen enkele kameraden op de clubavond ook de smaak te pakken...

Kom je voor het eerst naar 'De Speltafel'?
Je bent zeker welkom!
Inschrijven op voorhand hoeft niet. Bij je aankomst op onze spellocatie zal een bestuurslid van 'De Speltafel' je verwelkomen, je wegwijs maken en enkele gegevens noteren. Als nieuwe speler betaal je EUR 1 (daarna is dat telkens EUR 1,50).
De eerste keer kom je best wel tijdig, zeker als je alleen komt. Als je er even vóór 20u bent, is het makkelijker om aansluiting te vinden bij een spelgezelschap met gelijklopende interesses.