femma
sint-denijs-westrem

Fem'Westrem

continentaal

 

beanie

Voorjaars- en zomerworkshops
naaien, breien en haken 2020 (1)

Ons nieuwe “internationaal” programma neemt haar warme start op 9 januari en loopt door tot net voor de zomervakantie 2020. We gaan opnieuw naaien, breien en haken. En het zal je ongetwijfeld opvallen, voor een aantal werkstukken of technieken hebben we enkel een Franse of Engelse term… het belooft dus zeker verrassend te worden!
Alle workshops zijn ook ideaal voor nieuwe mensen. We houden de technieken bewust eenvoudig maar het resultaat blijft even fantastisch: dit maak je zelf! Uiteraard vinden ook meer ervaren deelnemers steeds voldoende uitdaging!

NIEUWJAARSRECEPTIE op 9 januari
Kom jij ook? Breng je enkele van je werkstukken mee om aan de andere aanwezigen te laten zien? Wij zorgen voor een aantal voorbeelden van de werkstukken die we in de workshops gaan maken. Zo kan je gericht kiezen en watertanden van al dat moois dat ook jij kan maken! We kijken er naar uit om jou opnieuw te zien of om jou te leren kennen! Welkom aan alle geïnteresseerden!

Continentaal breien Mitaines
Er bestaat geen mooie Nederlandse vertaling voor “mitaines” maar we treuren er niet om. Deze handschoenen zonder vingers en zonder duimtop zijn superhandig om met warme handen auto te rijden, of ’s avonds op de computer te werken, of om een stadswandeling te doen en de gids te kunnen doorbladeren zonder steeds de handschoenen te moeten uitdoen, …
Wij gaan deze mitaines in 2 lessen zelf breien. Met mooie wol, een kabelsiersteek en enkele pareltjes heb je na 2 lessen en een klein beetje huiswerk je handschoenen. Je kan ze dus nog deze winter en lente dragen!
De mitaines worden continentaal gebreid. In de eerste les wordt ruimte voorzien om deze continentale breitechniek aan te leren nadat de algemene uitleg gegeven is en de mensen die de techniek al kennen opgestart zijn. Als “nieuweling” ben je na les 1 al helemaal mee, als ancien kan je snel starten aan deze uitdaging! Laat het bij je inschrijving wel weten als je nog niet continentaal kan breien.
Data: 16-01 & 23-01-2020
Prijs voor de les: Femmaleden 28 euro, niet-leden 36 euro.
Materiaal: Aangezien het patroon gemaakt is op basis van een bepaald breigaren, wordt dit wel best via de lesgeefster aangekocht om het mooiste resultaat te krijgen. Je kiest uiteraard zelf je kleur. Continentale breinaalden kunnen aangekocht worden bij de lesgeefster maar dit hoeft niet.

Haken – Speelse beanie met gehaakte pompon
Helemaal passend bij de mitaines van de vorige workshop … we haken een speelse beanie met dezelfde wol als de mitaines (als je vorige workshop volgde, kan je de overschot verder gebruiken!). En aan de beanie komt een gehaakte wollige pompon. Deze twee ontspannen lessen hebben een snel en prachtig resultaat dat je onmiddellijk kan dragen, want er komen nog frisse dagen en avonden aan.
Data: 6-02 & 13-02-2020
Prijs voor de les: Femmaleden 28 euro, niet-leden 36 euro.
Materiaal: Aangezien het patroon gemaakt is op basis van een bepaald breigaren, wordt dit wel best via de lesgeefster aangekocht om het mooiste resultaat te krijgen. Je kiest uiteraard zelf je kleur.

Lees verder...