DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Zooloretto

 

Vermoedelijk had je nooit de ambitie om een eigen zoo op te richten. Misschien moet je het toch eens overwegen: met ‘Zooloretto’ blijkt dat een haalbare zaak!

Een speler kiest in zijn beurt tussen een beperkt aantal handelingen. Hij plaatst een willekeurig getrokken dierenkaartje op een van de klaarstaande vrachtwagens, of hij haalt een vrachtwagen naar zijn spelbord om er de aangevoerde dieren in een van de dierenverblijven te zetten. Daarnaast kunnen ook verkoopskraampjes op de vrachtwagens terecht komen, die extra punten opleveren bij de eindafrekening. Ook duiken af en toe munten op, die ingezet kunnen worden voor enkele bijzondere acties als de aankoop van dieren van tegenspelers of de bouw van een bijkomend dierenverblijf.

Binnen het uur hebben de spelers hun zoo voltooid en hebben alle dieren onderdak gevonden. Nu volgt enkel nog de afrekening en krijgen de spelers punten voor de aantrekkelijkheid van hun dierenpark: zijn er voldoende dieren te zien, kunnen de bezoekers terecht bij de nodige eetkraampjes, …

Met deze nieuwe uitgave is dit spel, ondertussen een klassieker met wereldwijd meer dan een kwart miljoen verkochte exemplaren, nu opnieuw in het Nederlands beschikbaar. Een goede keuze, zo lijkt me, want dit toegankelijke spel heeft alles in huis om veel mensen te kunnen boeien. Bovendien voorziet de uitgever enkele kleine uitbreidingen, die voor meer afwisseling en uitdaging zorgen.

(White Goblin Games | Michaël Schacht | 2-5 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

De Nederlandstalige editie
van dit spel verscheen bij
White Goblin Games


Klik hier voor
meer reviews van recente
White Goblin Games
.