DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Narabi

 

Je zou ‘Narabi’ minimalistisch kunnen noemen: sobere en functionele vormgeving in Japanse stijl, korte en heldere spelregels, rechttoe spelverloop. Toch is dit coöperatieve kaartspelletje bijzonder boeiend en uitdagend.

Op 15 kaarten zijn witte en zwarte stenen te zien, blanco of genummerd van 0 tot 9. Die kaarten worden - evenredig verdeeld over de spelers - op een rij open gelegd. De opdracht lijkt eenvoudig: zorg dat deze kaarten in numerieke volgorde komen te liggen. Dat gebeurt doordat elke speler om beurt een eigen kaart omwisselt met een kaart bij een andere speler. Aan elke steenkaart is echter een andere kaart verbonden, waarop een voorwaarde te lezen staat waaraan een wissel met die kaart moet beantwoorden. Die combinaties zijn in elk spel anders: steen en voorwaarde worden willekeurig samen in een plastic hoesje gestoken. Enkel de speler bij wie een kaart ligt, kent die omschrijving. Tijdens het spel mogen de spelers eventueel wel communiceren, maar in elk geval zonder die voorwaarde bekend te maken.

Hoeveel wissels hebben de spelers nodig om de opdracht tot een goed einde te brengen? Als het in minder dan 10 keer lukt, mag je jezelf ‘super’ noemen, minder dan 20 wissels is nog ‘acceptabel’. Daarna moet je jezelf toch als ‘slecht’ bestempelen. Probeer het dus maar eens opnieuw, als je wat beter op elkaar bent ingespeeld.

 

(White Goblin Games | Daniel Fehr | 3 tot 5 spelers vanaf 10 jaar)

Spelrecensie

De Nederlandstalige editie
van dit spel verscheen bij
White Goblin Games


Klik hier voor
meer reviews van recente
White Goblin Games
.