DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
facebook
De Speltafel

 

Queendomino

 

Er was eens, eigenlijk helemaal nog niet zo lang geleden, een succesvol spel dat Kingdomino heette. Elke speler bouwde er, rondom het kasteel van zijn koning, een eigen rijk dat bestond uit domino-achtige landschapstegels met bossen en weiden, meren, akkers, bergen,… Dat gebeurde volgens eenvoudige regels, waarbij een speler door een tegel te kiezen tegelijk bepaalt wanneer hij in een volgende ronde aan de beurt komt. De winst was voor degene die zijn rijk het best uitbouwde met waardevolle aaneengesloten gebieden.

Maar, zo meende de schepper van het spel, een koning is niet gemaakt om alleen te zijn. Dus bracht hij een koningin in het spel. Queendomino was een feit, een nieuw spel met gelijkaardige spelprincipes en herkenbare materialen. Wel waren er nu ook landschapstegels met stadsvelden. Daarop konden gebouwen komen, liefst met veel torens om de koningin te behagen. Want die nam haar intrek in het rijk met de meeste torens en leverde de koning zo extra punten op. Bouwen kost geld, dus stuurde de koning zijn ridders uit om in zijn rijk belastingen te innen.

Queendomino biedt meer variatie in het spel, meer keuze- en scoremogelijkheden. En dat in een aantrekkelijke vormgeving, met bovenop de sfeervolle illustraties, een originele grote toren waaruit de landschapstegels tevoorschijn komen en tal van fijne houten spelfiguren. Er wacht dit spel ongetwijfeld een lang en gelukkig leven.

(White Goblin | Bruno Cathala | 2-4 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

Dit spel verscheen
in een Nederlandstalige versie
bij White Goblin Games
.