DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
facebook
De Speltafel

 

Origami

 

Een vierkant velletje papier met 4 vouwen omtoveren tot een leeuw of een ekster, een schaap of een olifant in 2 vouwen: ik betwijfel of het haalbaar is. Met dit ‘Origami’ haal je dan ook geen handleiding voor de edele Japanse papiervouwkunst in huis, maar een mooi en verrassend kaartspel vol afwisseling.

De keuzes die je in een beurt kan maken, zijn beperkt. Je vult je hand aan met enkele kaarten uit het open liggende aanbod, of je voegt een kaart uit je hand toe aan je verzameling origami-dieren en betaalt daarvoor een prijs met andere kaarten. Des te ruimer zijn dan weer de mogelijkheden die de kaarten bieden: de ene levert onmiddellijk punten op, een andere biedt scorekansen op langere termijn. Sommige kaarten geven onmiddellijk een interessant effect, andere laten je dan weer toe om verder in het spel speciale acties uit te voeren.

Voor elk partijtje kies je enkele kaarten-families uit en laat je andere opzij, zodat nooit alle kaarten in het spel komen. Dat levert telkens weer nieuwe variaties en andere uitdagingen op, zodat je dit leuk geïllustreerde kaartspel nooit lang opzij laat liggen.

(White Goblin | Christian Giove | 2-4 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

Dit spel verscheen
in een Nederlandstalige versie
bij White Goblin Games
.