DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
facebook
De Speltafel

 

Nox

 

Ieder krijgt 3 kaarten. Wie aan de beurt is, legt er 1 af, bij zichzelf of bij een tegenspeler en neemt een nieuwe kaart in de hand. Zo eenvoudig kan een spel zijn. Je zou haast vrezen dat het saai wordt, maar dat is geenszins het geval.


Er gelden natuurlijk nog enkele aflegregels. Kaarten kunnen naast elkaar gelegd worden, maar als ze van dezelfde kleur zijn óók op elkaar. Wanneer bij iemand 2 kaarten met hetzelfde cijfer open liggen, worden die op elkaar gelegd tot 1 enkel stapeltje. De eindtelling volgt zodra iemand 6 kaarten of stapeltjes voor zich heeft liggen. Dan gaat het er om dat de zichtbare kaarten een zo hoog mogelijk puntental tonen. Alleen, wie nu niet alle 3 de kleuren voor zich heeft liggen, krijgt niks! Vergeet dus niet tijdig voor je eigen score te zorgen in plaats van enkel de anderen te dwarsbomen…


En zo is ‘Nox’ wel degelijk wat het doosje belooft: ‘een snel en listig kaartspel’. Dat de illustraties op de kaarten het spel in de Halloween-sfeer plaatsen is maar een - weliswaar leuk meegenomen - detail. Net als het verhaaltje achter het spel dat de spelers tot gewiekste boeven maakt.

(White Goblin Games | Steffen Brückner | 3-6 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

Een Nederlandstalige editie
van dit spel verscheen
bij White Goblin Games
.