DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Mercado

 

Tal van luxegoederen liggen uitgestald op de markt; alles heeft zijn prijs, te betalen met (houten) geldstukken in diverse kleuren. De spelers zijn kooplustige bezoekers die graag eigenaar worden van de mooiste stukken. Daarmee verhogen ze immers hun aanzien en kunnen ze wellicht aanspraak maken op de overwinning in ‘Mercado’. Er is wel een ongemak waarmee ze af te rekenen hebben: er is vals geld in omloop, dat waardeloos is maar wel hun buidel belast.

De spelregels zijn eenvoudig en snel geleerd. Wie aan de beurt komt, trekt gewoon 3 munten uit zijn eigen buidel. Is er vals geld bij? Pech gehad, leg dat maar gewoon opzij. Andere munten kunnen naar keuze afgelegd worden bij een of meerdere gegeerde goederen. Zodra iemand de volle prijs heeft betaald voor een object, wint hij aan prestige en mag zijn pion enkele plaatsen naar voor op het scorespoor. Soms hangt aan de koop nog een extraatje vast: wat nieuwe muntstukken misschien, of een gelegenheid om vals geld kwijt te geraken, of vals geld dat in de buidel van de tegenspelers beland. Ook op het scorespoor zijn hier en daar bonussen te verdienen.

De verzorgde en sfeervolle vormgeving maakt van dit ‘Mercado’ een leuk en eenvoudig  familiespel, waar velen plezier aan kunnen beleven.

(White Goblin Games |Rüdiger Dorn | 2-4 spelers vanaf 10 jaar)

Spelrecensie

De Nederlandstalige editie
van dit spel verscheen bij
White Goblin Games
.