DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
facebook
De Speltafel

 

Istanbul - Het Dobbelspel

 

Verzamel als eerste 5 robijnen (of 6 bij 2 of 3 spelers) en je wint ‘Istanbul - Het Dobbelspel’. Dat doel, maar ook de naam en de sfeer heeft dit nieuwe spel gemeen met het succesvolle bordspel van enkele jaren geleden.

Het spelverloop van het dobbelspel is eenvoudig gehouden. Geen geplande verplaatsingen over een veld van speltegels, een kleinere variatie aan mogelijkheden om robijnen te verdienen, maar gewoon dobbelen en het resultaat gepast inzetten. Dat maakt het spel echter niet minder spannend. Na elke worp moet een speler immers keuzes maken. Ben ik tevreden met het dobbelresultaat, of betaal ik een kristal om opnieuw te dobbelen? Voor welke twee acties kies ik, en welke dobbelstenen laat ik dan maar onbenut? Kan ik nog wachten om die robijn te nemen, of is het risico te groot dat een ander me voor is?

‘Istanbul - Het Dobbelspel’ is zo een zeer geschikt en toegankelijk familiespel, dat velen er toe kan aanzetten om ook het oorspronkelijk ‘Istanbul’ te leren kennen of opnieuw uit de kast te halen.

(White Goblin Games | Rüdiger Dorn | 2-4 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

De Nederlandstalige versie
van dit spel verscheen bij
White Goblin Games
.