DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
facebook
De Speltafel

 

Go Nuts for Donuts!

 

De donuts en allerlei ander lekker gebak lachen me toe vanuit de toonbank van de bakkerij. ‘Voor mij graag een eclair en een donut met glazuur’ zou ik willen vragen. Maar de winkelbediende ziet dat anders. Alle klanten moeten blijkbaar tegelijk hun bestelling doorgeven.

Ik wijs dus mijn donut met glazuur aan, terwijl een andere klant een discodip wil en nog 2 anderen voor de soesjes kiezen. Zij kijken sip, want de regel blijkt te zijn dat alleen wie als enige voor een gebakje kiest, het ook krijgt. Wanneer 2 of meer klanten hetzelfde gebakje willen, verdwijnt het achter de toog en moeten die klanten een volgende bestelronde afwachten. Gelukkig liggen er meer gebakjes [lees: kaarten] uitgestald dan er klanten [lees: spelers] zijn, en wordt de toonbank na elke bestelronde netjes aangevuld.

Aan elk soort gebakjes zijn punten verbonden. Soms betekent dat gewoon: meer gebakjes is meer punten. Maar soms krijg je extra punten als je ook een ander soort gebakjes hebt gekocht of moet je een bepaald aantal gebakjes kopen om optimaal te scoren.

Sommige gebakjes leveren een speciaal effect op. Zo mag ik, wanneer ik eindelijk mijn eclair in handen krijg, een ander gebakje er bovenop meenemen. Maar mijn ahornreep raak ik dan weer kwijt aan een klant die een berenklauw koopt en daarom een gebakje van een ander mag wegnemen.

‘Go Nuts for Donuts!’ blijkt een lekker tussendoortje, met grappig getekende kaarten, eenvoudige spelregels en een verrassend en afwisselend verloop.

(White Goblin | Zachary Eagle | 2-6 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

Dit spel verscheen
in een Nederlandstalige versie
bij White Goblin Games
.