DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
facebook
De Speltafel

 

Filou

 

Bieden, bluffen, gokken en een portie geluk … Zoals de ondertitel van ‘Filou’ verklapt, loop je bij dit eenvoudige kaartspel altijd het risico een kat in een zak te kopen. En nét daar ligt ook het leuke van het spel. Soms zie jij het van ver aankomen, dat één van je tegenspelers veel geld inzet om uiteindelijk alleen maar verliespunten binnen te halen.
In elk van de 9 spelrondes biedt iedere speler telkens 1 van zijn 9 kaarten te koop aan. Er komen dus evenveel kaarten als er spelers zijn in een rijtje op tafel te liggen Daar kunnen katten tussen zitten met positieve puntenwaarde of met negatieve verliespunten, waardeloze konijnen en ook honden die katten verjagen. Bij het begin van de veiling is enkel de kaart van de startspeler zichtbaar. Van de andere wordt telkens een volgende zichtbaar wanneer een speler past en uit de veiling stapt. Wie past, neemt zijn inzet terug en krijgt daarbovenop enkele munten extra, een hoger bedrag naargelang hij langer aan de veiling mee deed. Wie als laatste overblijft, betaalt zijn inzet aan de bank en weet pas dan helemaal wat hij heeft gekocht.
Met die fijne mix van klassieke spelprincipes is ‘Filou’ een vlot en toegankelijk spel. Een leuke instapper voor wie niet vaak speelt. Een snel tussendoortje voor veelspelers.

(White Goblin Games | Friedemann Friese |
3-5 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

Een nieuwe editie
van dit spel verscheen
bij White Goblin Games
.