DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
facebook
De Speltafel

 

Fabelfruit

 

Op locatie 1 laat de schuchtere neushoorn je 2 fruit van de stapel trekken. De prijs om hier een fabeldrankje te kopen, bedraagt 3 ananassen en een fruitsoort naar keuze.
Op locatie 6 mag je bij de misselijke schildpad een gokje wagen. Draai fruitkaarten één voor één om. Zo lang je verschillende fruitsoorten omdraait, mag je ze houden. Twee keer dezelfde vrucht? Alles kwijt! Een fabeldrankje koop je hier voor de 5 verschillende fruitsoorten.
Een schattige baby-olifant, een mier in yoga-houding, een familie stokstaartjes, en uiteindelijk op locatie 59, wie anders dan de ijdele koning leeuw…

Met die veelheid aan locaties - stuk voor stuk grappig getekend - maakt ‘Fabelfruit’ de belofte op de doos waar: ‘Elke keer een ander spel!’ Telkens komen maar een beperkt aantal locatiekaarten aan bod. Wanneer je het spel later opnieuw boven haalt, ga je gewoon verder met de volgende locaties en daardoor met nieuwe uitdagingen en mogelijkheden in dit eenvoudige spel vol afwisseling.

Een kennismaking met de spelregels vraagt nauwelijks tijd. Je verplaatst gewoon elke beurt je houten mascotte naar een locatiekaart. Als daar al een speler staat, geef je die een fruitkaart cadeau. Dan voer je de aangegeven opdracht uit waarmee je meestal fruit verdient of je koopt de kaart door het gevraagde fruit te betalen en zo fabeldrankjes te verzamelen. Zodra iemand het vereiste aantal drankjes in zijn bezit heeft, eindigt dit spelletje en is de winnaar gekend.

(White Goblin | Friedemann Friese | 2-5 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

De Nederlandstalige versie
van dit spel verscheen
bij White Goblin Games
.