DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
facebook
De Speltafel

 

Dr. Eureka

 

‘Nu enkel nog dat paarse bolletje van het eerste in het derde reageerbuisje laten rollen en …’ ‘Eureka!’ roept onze oudste dochter al. Haar proefbuisjes bevatten, net zoals op het openliggende opdrachtkaartje te zien is, ‘groen-groen’, ‘paars-rood-paars’ en ‘rood’. Daarmee is ze iedereen te snel af. Als de volgende opdracht wordt omgedraaid, blijk ik het geluk aan mijn kant te hebben: gewoon één van mijn buisjes onderste boven zetten, en: ‘Eureka!’ Dit opdrachtkaartje is voor mij, en brengt me alvast een eerste punt op.
‘Dr. Eureka’ vergt van de deelnemers een mix van behendigheid en inzicht. Hoe meer de spelers op dat vlak aan elkaar gewaagd zijn, hoe leuker en spannender elk partijtje verloopt. Al kan een beetje geluk met de opdrachten ook wel helpen.
De spelregels heb je snel beet: boots de situatie op de openliggende opdrachtkaart na. Let alleen op dat je geen balletje met de vingers aanraakt of naast een buisje laat vallen, want dan ben je voor deze beurt uitgeschakeld. Ook meer dan 4 ingrediënten in een buisje mag niet. En verder komt het er alleen op aan de snelste te zijn. Maar zelfs als je vaak te laat bent, beleef je gegarandeerd veel plezier aan dit ‘anders-dan-andere’-partyspel.

(White Goblin | Roberto Fraga | 2-4 spelers vanaf 6 jaar)

Spelrecensie

Dit spel kwam op 15 mei 2017
op de markt
in de Nederlandstalige versie
van White Goblin Games
.