DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Bang! Het dobbelspel

 

Sinds ‘Bang!’ in 2002 op de markt kwam, wist dit groepspel in western-sfeer een grote schare fans te verzamelen. Eerdere Nederlandstalige versies zijn ondertussen niet meer verkrijgbaar, al is er beterschap op komst. Een nieuwe variant van dit kaartspel ligt nu al in de winkelrekken: ‘Bang! Het dobbelspel’.

De opgave in dit spel is dezelfde als in het originele spel: zorg dat iemand van jouw groep als laatste overblijft in een vuurgevecht op leven en dood. Elke speler krijgt een rol toebedeeld, als sheriff of hulpsheriff, bandiet of outlaw. De sheriff maakt zichzelf bekend, en wordt zo het doelwit van bandieten en outlaws. Alle anderen houden hun rol geheim. Daarnaast krijgt elke speler een karakter toegewezen dat tegelijk een unieke speciale vaardigheid inhoudt.
Nu kunnen de spelers om beurt de anderen aanvallen met de wapens die de dobbelworpen hen in handen speelt, of eventueel een medespeler behoeden voor de ondergang. Maar het blijft steeds oppassen geblazen, want als je je identiteit verraadt door al te opvallend iemand in het vizier te nemen of net buiten schot te houden, teken je misschien wel je eigen doodvonnis. Sommige dobbelresultaten zijn bovendien voor iedereen nefast: aan een aanval van de indianen of een aanslag met dynamiet ontsnapt niemand.

(White Goblin Games | Michael Palm & Lukas Zach|
3-8 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

De Nederlandstalige editie
van dit spel verscheen bij
White Goblin Games
.