DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Zig & Zag

 

Twee schattige buitenaardse wezentjes zijn in een maïsdoolhof gestrand. Om naar hun thuisplaneet terug te kunnen vliegen, moeten ze tijdig 12 voorwerpen vinden. Daarvoor rekenen ze op de hulp van de spelers.
Die zitten, alleen of in team, tegenover elkaar met tussen hen het rechtop staande doolhof-spelbord. Aan beide zijden bevinden zich telkens 6 voorwerpen. De aliens starten elk aan hun kant, hangend op de hoek van het bord. Door hun magnetische voetjes blijven ze aan elkaar verbonden. Als aan de ene kant Zig door een speler wordt verschoven, gaat Zag mee. Zig moet zich daarbij houden aan de paden van het doolhof, terwijl Zag zich daar niets van hoeft aan te trekken. Die mag zich doorheen de maïs-muren laten voeren. Geraakt Zig niet verder? Dan laat hij het initiatief aan de speler(s) aan de andere kant. Door aan elkaar duidelijk te maken welke wegen ze kunnen volgen, leiden de spelers de aliens naar de gewenste voorwerpen. Hopelijk vinden ze alle spullen binnen de zandlopertijd.
‘Zig & Zag’ is een bijzonder leuk coöperatie- en communicatiespel, dat ook in een competitieve variant kan gespeeld worden. De 4 doolhof-borden met een verschillende moeilijkheid zorgen bovendien voor steeds nieuwe uitdagingen. De vormgeving mag dan vooral kinderen aanspreken, het spelprincipe kan zeker ook volwassenen boeien. Daarmee is Zig & Zag een geschikt gezinsspel.

 

(999 Games | C.A. Rossi | 2-4 spelers vanaf 6 jaar)

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in oktober 2017 .