DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Targi

 

We zitten naast elkaar aan tafel, een comfortabele maar wat ongebruikelijke positie voor een tweepersoonsspel. Zo hebben we beiden uitzicht op het speelveld van 16 vaste randkaarten en 9 wijzigende middenveldkaarten in Sahelsfeer. We zijn Toearegs die door een winstgevende handel in dadels, zout en peper onze invloed vergroten. We bouwen elk ons eigen territorium uit met bronnen en oases, tenten en stamleden.

Om dit succesvol te doen, proberen we elke ronde de keuzes te maken die ons het meeste opleveren. We plaatsen om beurten 1 van onze 3 Targi-pionnen op een randkaart. De daarop afgebeelde goederen zijn op het einde van de ronde voor ons. Of we mogen de afgebeelde actie uitvoeren: een goederenruil bijvoorbeeld. Maar de echt interessante kaarten liggen in het middengebied: alleen daar zijn de stamkaarten te koop waarmee we ons territorium kunnen uitbreiden. Daarop kunnen we echter geen pion plaatsen. Alleen de kaart die op de kruising ligt van twee lijnen waarop een eigen Targi-pion staat, mogen we claimen.

Ik zou maar al te graag die ene beschikbare stamtent kopen. Eén van mijn pionnen staat al op de peper. Als zij nu maar niet de Fata Morgana bezet! Natuurlijk doet ze dat wel; ze ziet immers ook dat die tent voor mij belangrijk is. Ik zal dus mijn pion elders moeten plaatsen, en zo toch nog wat goederen binnenhalen. Misschien komt straks een andere tent beschikbaar.

In ‘Targi’ ben je allebei voortdurend aan het plannen en berekenen, aan het hopen dat de ander je plannen niet -gewild of ongewild- dwarsboomt. Fijn dus dat dit schitterende tactische tweepersoonsspel met al bij al eenvoudige regels opnieuw beschikbaar is!

(White Goblin Games | Andreas Steiger | 2 spelers vanaf 12 jaar)

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in januari 2019 .