DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Spyfall

 

Waar ik ben? Ik heb er geen flauw benul van! De anderen die met mij rond de tafel zitten, weten het wel. Zij kregen een kaartje waarop ze het konden zien. Op mijn kaartje stond enkel dat ik deze ronde een spion ben.
Voor mij komt het er op aan mij niet te verraden, terwijl ik probeer te achterhalen waar ons gezelschap zich bevindt. Ik luister dus aandachtig naar het vraag- en antwoordgesprek dat rond de tafel wordt gevoerd. Erg kwistig met informatie zijn mijn medespelers niet. Hun bedoeling is immers om mij als spion te ontmaskeren, vooraleer ik onze locatie kan benoemen. Als ik zelf een vraag krijg toegespeeld, wordt het even lastig. Hoe antwoord ik vaag genoeg om mijn onwetendheid te maskeren en ondertussen toch voldoende overtuigend om mijn identiteit verborgen te houden?
Zoals je van een goed partyspel mag verwachten, zorgt ‘Spyfall’ voor flink wat sfeer en plezier. Eenvoudige spelregels, vlot verloop, leuk getekende spelkaarten, verrassende wendingen, grote kans op na-pretjes. Zo krijg ik nog regelmatig te horen dat ik het nodig vond een raam open te zetten wanneer me werd gevraagd wat ik deed als het te warm werd. Hoe kon ik weten dat we in een onderzeeër zaten?

(Jumping Turtle Games | Alexandr Ushan |
3-8 spelers vanaf 12 jaar)

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in september 2017 .