DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Rhino Hero: Super Battle

 

Wat begint als een gezapig bouwspel, loopt uit op een sensationele apotheose. De constructie die de spelers gezamenlijk behoedzaam hebben opgebouwd, stuikt in elkaar. De laatste vloerkaart is er te veel aan, of veroorzaakte de verplaatsing van een heldenpion de catastrofe?

Het begint heel gezapig. In zijn beurt bouwt elke speler een nieuwe verdieping van een bizar kartonnen huis. Een uitgespeelde bouwkaart geeft aan met welke muurstukken hij aan de slag kan. Doordat de muren verschillen in hoogte, duurt het niet lang eer de constructie een wankel geheel van overhellende tussenverdiepingen en vervaarlijk balancerende balkons vormt. Daarop moeten de spelers dan nog hun pion plaatsen, hun superheld die de hoogste positie in het gebouw wil bereiken. Een dobbelsteen bepaalt hoe hoog je held mag klimmen. Als op dat niveau al een andere held staat, volgt een dobbelstrijd om te bepalen wie blijft en wie naar beneden moet. Belangrijk, want de winnaar is degene die het hoogste staat als het gebouw het begeeft.

‘Rhino Hero’ mag door de vormgeving een spel voor kinderen lijken, het originele concept en het spannende verloop zorgen ervoor dat ook volwassenen er volledig in opgaan.

(Haba | S. Frisco & S. Strumpf | 2-4 spelers vanaf 5 jaar)

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in januari 2018 .