DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

De Reuzendans

 

Zondag 24 mei 2020 hàd voor Dendermonde een hoogtepunt moeten worden: na 10 jaar zou de Ros Beiaard-ommegang weer door de straten trekken. Het nieuwe bordspel ‘De Reuzendans’ hàd op dat gebeuren willen inspelen. Maar Covid-19 besliste er anders over: geen ommegang!

Het bordspel is er ondertussen wél gekomen. Twee tot vijf spelers kunnen elk een reus over een parcours doorheen de stad loodsen door bewegingskaarten uit te spelen. Telkens wanneer ze op een plein aankomen, kan daar gedanst of geparadeerd worden, eveneens door het uitspelen van kaarten. Het komt er op aan dat op het juiste moment te doen, zodat ze er punten mee scoren. Onderweg kunnen de spelers hier en daar nog een extraatje oppikken.

Bij een partijtje ‘Reuzendans’ komt een portie geluk te pas: krijg je op het goede moment de juiste kaarten in handen? Maar ook een beetje planning en een goede timing vergroten de kansen op winst.
Veelspelers gaan in dit spel niet direct hun gading vinden. Maar als familiespel is het best vermakelijk. Daar zorgen ook de korte en heldere spelregels voor. De karakteristieke vormgeving en de lokale toets van het spel maken het nog net wat aantrekkelijker.

Wie dit voorjaar van de lokale folklore wil genieten, heeft maar één keuze: haal ‘De Reuzendans’ in je kot!

(De Spellebaardier | Andries Geldof |
2-5 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in mei 2020 .