DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Potion Explosion

 

‘De bijzondere vormgeving zou wel eens de grootste troef van dit spel kunnen zijn,’ vreesde ik bij mijn kennismaking met ‘Potion Explosion’. Maar één enkel spelletje volstond om mijn vooroordeel weg te vegen. De opvallende bak met kleurrijke knikkers mag dan al een spectaculaire blikvanger zijn, de echte kwaliteiten liggen wel degelijk in het spelen zelf.
De knikkers symboliseren de magische ingrediënten voor diverse toverdrankjes. Het is jouw opdracht om verschillende drankjes te brouwen en daarmee punten te verdienen. Wanneer je bepaalde combinaties van drankjes produceert, levert dat nog eens extra punten op. Bovendien kan je de drankjes inzetten om in een latere beurt nog makkelijker knikkers te bemachtigen.
Je begint je beurt door 1 knikker ergens uit de mengbak te pakken. Als je daardoor knikkers van dezelfde kleur doet botsen, mag je ook die nemen. In het beste geval veroorzaak je een soort kettingreactie, die je nog meer buit bezorgt. Daarmee vul je dan de (kartonnen) toverflesjes in je labo: zo eenvoudig kan toveren zijn! Misschien mag je uiteindelijk jezelf als de beste tovenaar beschouwen!
Natuurlijk is de sfeer en de vormgeving een belangrijk element van het spel. Natuurlijk heb je een portie geluk nodig om de geschikte knikkers te kunnen nemen. Maar tegelijk komt er voldoende planning en inzicht aan te pas om van ‘Potion Explosion’ een spel te maken dat zowat iedereen rode kaken van de spanning en toverinspanning bezorgt.

(999 Games | S. Castelli, A. Crespi & L. Silva |
2-4 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in april 2017 .