DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Nonsense

 

Zelden was de naam van een spel zo sprekend als deze: ‘Nonsense’. De overwinning is inderdaad weggelegd voor degene die er in slaagt met een uitgestreken gezicht de grootste onzin te verkopen.
Wat dacht je van een ’roltrap’ die ter sprake moet gebracht worden in een 1 minuut durende uitleg over ‘een belangrijke vergadering tijdens dewelke je plots de slappe lach krijgt’? Een van de spelers trekt een witte kaart en kiest in stilte 1 van de 6 aangereikte woorden - de roltrap dus. Een tegenspeler doet hem of haar een situatie aan de hand, te kiezen uit 3 mogelijkheden op een zwarte kaart (onze gewichtige vergadering). Beschikt de actieve speler over voldoende verbale flexibiliteit en surrealistische verbeeldingskracht om de ‘roltrap’ ongemerkt in ‘de vergaderzaal’ binnen te smokkelen? Dan zijn de punten binnen; anders gaan ze naar de spelers die de verstekeling er weten uit te pikken. In een tweede, derde, … ronde gebruik je dan 2, 3 tot zelfs 5 van de opgegeven woorden. Dit eenvoudige spelconcept maakt gegarandeerd de tongen los en bezorgt je gezelschap een portie ongekunsteld amusement.
Als extraatje kreeg het spel van de uitgever een opvallend kubus-doosje aangemeten met een sobere - euh - no-nonsense vormgeving.

(Asmodee | Véronique Houbaert | 3-8 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in juli-augustus 2011 .