DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Mondo

 

Ze zitten alle vier rond de tafel, met elk een leeg wereldkaart-spelbord voor zich. Terwijl het klokje op de hoek van de tafel gestaag aftikt, grabbelen ze in het kaartenhoopje tussen hen in. Regelmatig pikken ze een kaartje op en schikken het op hun wereldkaart. Voor mijn ogen komen 4 nieuwe werelden tot stand, de ene al harmonischer dan de andere. Voor onze jongste lijkt het wel een puzzel: waar kan hij dit kaartje gepast aanleggen? De twee meisjes gaan wat oordeelkundiger te werk. Zij zoeken gericht naar kaartjes met dieren die extra punten opleveren. De oudste bestudeert bovendien of ze niet te veel actieve vulkanen in haar landschap inpast.

Is mijn vrouw nu eigenlijk met het spel bezig, of geniet ze vooral van het schouwspel dat de spelende kinderen bieden? Als het wekkertje na 7 minuten het eindsignaal geeft, zit haar wereld nog vol gaten. Op de koop toe legde ze het grootste aantal vulkanen, wat haar nog enkele strafpunten oplevert. Gelukkig maakt een overvloed aan dieren een en ander goed.

Als de kinderen slapen zijn, kunnen we het met ons twee nog eens overdoen. Dan gebruiken we ook de kaartjes met bonuspunten en de bijzondere opdrachten.

Johan & Agnes Witters-Peil – www.speltafel.be

(White Goblin Games | Michael Schacht | 1-4 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in mei 2012 .