DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Minotaurus

 

Heb je ze ook al gezien, de gezelschapsspellen van Lego? Vaak zijn ze gebaseerd op een klassiek spelconcept, maar het feit dat de spelers zelf het spelmateriaal bouwen met de gekende Lego-steentjes, geeft ze een extra dimensie. Al een 10-tal spellen zijn bij ons verkrijgbaar en er volgen er ongetwijfeld meer.
Eén ervan, Minotaurus, is een racespel dat zich afspeelt in een labyrint. De spelers proberen als eerste hun helden naar het midden van de doolhof te voeren en de legendarische Minotaurus te ontlopen. De speciale stuiterende dobbelsteen bepaalt daarbij hoeveel vakjes de helden mogen verplaatst worden. Soms maakt de dobbelworp het ook mogelijk om je tegenstanders te hinderen door de Minotaurus op hen af te sturen of door een muurtje te verplaatsen.
Na enkele keren spelen kan je gaan experimenteren. Als we nu eens een totaal ander doolhof bouwen dan het model in de typische Lego stap-voor-stap handleiding? Wat als we een vakje op de dobbelsteen vervangen door een ander, en zo nieuwe mogelijkheden openen? Kunnen we misschien met onze gewone Lego-steentjes het labyrint uitbreiden? Pas dan blijkt echt hoe het Lego-concept een meerwaarde betekent en de creativiteit van de spelers stimuleert.

(Lego | 2-4 spelers vanaf 7 jaar)

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in december 2010 .