DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Majesty

 

Wie aan het eind het grootste geldbedrag bezit, is de winnaar. Dat heeft ‘Majesty’ gemeen met tal van andere spellen, al zijn er nauwelijks te vinden waarbij dat geld zelf voor een meerwaarde zorgt. Dat doen de geldjetons van dit vlotte kaartspel net wel: hun gewicht en materiaal maken dat ze aangenaam voelen en klinken bij het stapelen van de eigen inkomsten.

Je kiest gewoon elke beurt één van de zes openliggende burger-kaarten en geeft die een onderkomen in het gepaste gebouw van je eigen vorstendom. Naargelang het beroep van die burger levert dat winst op voor jezelf, en soms ook voor de medespelers. Sommige inwoners geven daarnaast de mogelijkheid van een extra actie. Zo lokt een nieuw aangekomen soldaat een aanval op alle tegenspelers uit, zodat die een inwoner naar het hospitaal moeten sturen. Alleen wie voldoende wachters in zijn wachttoren heeft, kan dat verhinderen. Gelukkig kan een nieuw aangekomen heks telkens iemand uit het hospitaal halen.

Na 12 spelronden zijn alle burgers bij iemand gehuisvest en volgt een laatste uitbetaling. Een meerderheid aan burgers van een bepaalde beroepsgroep en een grote verscheidenheid van burgers in je vorstendom wordt daarbij gul beloond.

Vlotte en beperkte regels, aantrekkelijk materiaal, een snel en boeiend spelverloop; dat maakt ‘Majesty’ tot een spel dat een ruim publiek aanspreekt.

 

(999 Games | Marc André | 2-4 spelers vanaf 7 jaar)

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in maart 2018 .