DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

De Lampionnen van Lanzhou

 

Avondschemering. Dobberende lampionnen op het water bieden een feeëriek schouwspel op de doos van ‘De lampionnen van Lanzhou’. Het vergt al wat meer verbeeldingskracht om datzelfde tafereel te herkennen in de tegels die al spelend de tafel vullen. De echte kwaliteiten van dit spel zitten dan ook vooral in het eenvoudige en amusante spelprincipe.
Wie aan de beurt komt, voegt 1 van de 3 tegels uit zijn hand toe aan het uitdeinende watervlak op de speltafel. Alle spelers krijgen een lampionkaart volgens de naar hen gerichte kleur op de aangelegde tegel. De legger krijgt bovendien voor elke zijde van de net gelegde tegel die aan een gelijke kleur op een aangrenzende tegel raakt, een lampionkaart in die kleur. Als hij goed uitkijkt, verdient hij soms ook nog 1 of meer gunstfiches; die kan hij later in het spel inzetten om lampionkaarten te ruilen.
De spelers verzamelen deze lampionkaarten. Ze zijn in 7 kleuren beschikbaar. Telkens als iemand de juiste kaarten bezit om 1 van de 3 opdrachten te vervullen (4 gelijke, 3 keer 2 gelijke of 7 verschillende), ruilt hij die kaarten in voor winstpunten.
Als je weet dat het aantal beschikbare lampionkaarten beperkt is en dat alle verzamelde kaarten open op tafel liggen, begrijp je dat het spel aan ervaren spelers flink wat tactische mogelijkheden biedt. Maar een gezapig partijtje in familie- of vriendenkring is uiteraard even leuk.

(White Goblin Games | Christopher Chung| 2-4 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in januari 2017 .