DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Koehandel. Het bordspel

 

Het bluf- en biedspel ‘Koehandel’ - een klassiek kaartspel waarvan de eerste editie al uit 1985 dateert - bestaat nu ook in een avond- en tafelvullende versie. Met een overvloed aan spelborden herschep je je tafel tot een heuse jaarmarkt waar 10 soorten hoevedieren te koop zijn. Op het centrale spelbord laten de spelers hun boer-pion rondlopen. Zo komen ze onder andere langs kraampjes waar de dieren op diverse manieren - de een al verrassender dan de ander - geveild worden. Aangekochte dieren verhuizen naar de weide op het persoonlijke hoevebord van de koper. Via een ware koehandel kunnen die dieren nog van eigenaar wisselen. Enkel wie de drie dieren van een soort bezit, kan ze veilig in zijn stal onderbrengen.
Ondertussen kunnen de spelers op het marktprijsbord de waarde van de dieren manipuleren of deelnemen aan de loterij met een prijzenpot vol onverwachte voordeeltjes.
De meest geslepen veehandelaar kan, met een tikkeltje geluk, de meeste en waardevolste diersoorten in zijn stallen onderbrengen en mag zich de winnaar noemen.

Wie het oorspronkelijke Koehandel kent, vindt het spelgevoel helemaal terug in deze versie, met tal van extraatjes en heel wat variatiemogelijkheden. Laat je evenwel niet bedriegen door de comic-stijl van de doos: koehandel is - letterlijk en figuurlijk - geen kinderspel.

(Ravensburger | Max Kirps | 2-4 spelers vanaf 10 jaar)

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in april 2016 .