DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

Guardians of Legends

 

We trekken op avontuur doorheen een fictief archipel, dat zich voor ons op tafel uitstrekt als 24 rijkelijk geïllustreerde zeshoekige tegels. Aan de hand van willekeurig gedeelde spelkaarten krijgen we elk 3 van de eilanden toegewezen. Onze opdracht bestaat erin elkaar te laten achterhalen welke onze eilanden zijn.

Communiceren mogen we enkel door aanwijspijltjes in onze spelerskleur op een paar grote prentkaarten te leggen. Zo laat ik mijn groen pijltje in de richting van een groot wit vlak wijzen. Hopelijk begrijpen de anderen dat ik daarmee hun aandacht op mijn ijseiland wil vestigen. Als dat lukt, levert het mij én hen munten (en dus winstpunten) op. Zij legt haar rode pijltje op een straatlantaarn. Zou ze daarmee dat eiland met de vuurtoren bedoelen? Zijn blauwe pijl op de rode telefooncel kan ik misschien wel verstaan als een verwijzing naar die opvallende rode paddenstoel… Ik plaats mijn bootjes als aanduiding van mijn keuze op die eilanden en merk ondertussen hoe zij inderdaad een van haar scheepjes op mijn eiland legt. Hij plaatst -net als ik- een scheepje bij de vuurtoren; maar mijn aanwijzing heeft hij duidelijk niet begrepen.

‘Guardian of Legends’ laat zich ontdekken als een mooi, leuk en origineel communicatiespel. Het grote aantal schitterende prentkaarten en de 4 voorgestelde spelniveaus zorgen telkens voor nieuwe uitdagingen.

(Lubee Edition | E. Preston & V. Bianca | 3-5 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in maart 2020 .