DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
facebook
De Speltafel

 

Cottage Garden

 

Voel je de lente al kriebelen? Dan is ‘Cottage Garden’ een aanrader, een spel dat de tuinier in jou bovenhaalt. Je beschikt over twee perceeltjes die je efficiënt probeert te vullen met beschikbare bloemperkjes. Die liggen als puzzelstukken in alle denkbare polyomino-vormen, een vorm samengesteld uit meerdere aaneengesloten vierkanten, uitgestald op een kweekveld-spelbord. Een ‘tuinman’ wandelt er rond en duidt aan uit welke bloemperkstukken je kan kiezen. Je maakt je keuze en schikt dat perkje in je tuin. Zodra een perceeltje volledig is aangeplant, verdien je punten voor elke zichtbare bloempot en stolp. Hou er wel rekening mee dat de keuzes van de anderen jouw mogelijkheden bepalen. Voortdurend attent blijven is dus de boodschap.

Het scorebord biedt nog wat extraatjes. Je kan er kattentegels verdienen om gaatjes in je tuin te vullen of bloempotten en bijenkorven die punten opleveren. Om daar optimaal gebruik van te maken, kies je bij puntenwinst telkens hoe je die markeert. Snel naar voor met 1 blokje geeft misschien wel de bijenkorf-bonus, maar levert wellicht minder kattentegels of bloempotten op… De keuze is aan jou.

‘Cottage Garden’ is een toegankelijk puzzelspel, mooi vorm gegeven en in een fraaie doos die de sfeer perfect weergeeft.

(White Goblin Games | Uwe Rosenberg | 1-4 spelers vanaf 8 jaar)

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in februari 2018 .