DE SPELTAFEL
Gentse gezelschapsspellenclub

contact
menu
De Speltafel

 

La Isla

 

Op een nooit eerder verkend eiland zouden enkele diersoorten leven die sinds lang als uitgestorven worden beschouwd of waarvan niet eens vaststaat dat ze ooit hebben bestaan. Toen dit gerucht me ter ore kwam, stelde ik onmiddellijk een wetenschappelijke expeditie samen. Ik bleek niet de enige te zijn: 1 tot 3 andere teams kwamen op hetzelfde moment op het eiland aan. Zo werd het onderzoek een race tegen de tijd om die unieke fauna zo goed mogelijk in kaart te brengen.
Dit gebeuren speelt zich af op een modulair spelbord, bestaande uit 11 elementen die elke keer anders geschikt worden. Daar sturen de expeditieleiders hun team op verkenning. Ze beschikken maar over een zeer beperkte uitrusting: elke ronde krijgen de spelers 3 spelkaarten. Gelukkig hebben die kaarten 3 verschillende functies. Je kan ze gebruiken om spelstenen te bekomen die toegang geven tot bepaalde terreinen; of om bijzondere vaardigheden in te zetten; of om de waarde van de diersoorten te beïnvloeden. Als expeditieleider bepaal je zelf welke functie van elke kaart je benut. Met die mogelijkheden voor ogen kies je elke ronde een terrein waar je een onderzoeker plaatst. Zodra een dier omsingeld is door onderzoekers van jouw team, krijg je daarvoor een dierenschijfje en puntenwinst.
‘La Isla’ speelt vlot en boeiend maar vraagt voortdurend om tactische keuzes.
Het spel komt weliswaar zonder Nederlandstalige regels op de markt; gelukkig is het spelmateriaal taalonafhankelijk en is een vertaling van de spelregels en een overzichtstabel op deze website te vinden.

(Ravensburger | Stefan Feld | 2-4 spelers vanaf 10 jaar)

Klik hier voor de Nederlandstalige spelregels van 'La Isla'.

Klik hier voor de Nederlandstalige spelhulp van 'La Isla'.

 

Spelrecensie

Deze recensie verscheen in Raak,
het ledenblad van KWB,
in februari 2015 .