Feniks

Historiek

Lidmaatschap

Produkties onder Koelies

Produkties onder FENIKS

Doelstellingen & statuten

Nevenactiviteiten

De Vuurvogel

Contacten

Links


5-Point Star:  

V1.91 last updated 11/11/2010

Landegemse Toneelvereniging

FENIKS

 

 

Landegemse Toneelvereniging

FENIKS

'Mythische vogel die zich, volgens de fabel, om de vijf eeuwen verbrandde op een nest van geurige kruiden en dan verjongd uit zijn as verrees'

Gaan is kontakt hebben met de grond. Men loopt anders op zand dan op stenen. Als de acteur de link kan leggen naar : hoe voelt zand aan, dan zal hij ook zijn lopen aanpassen. Het leggen van die link is geen beredeneerd nadenken, maar berust op het intens aanvoelen.

Bewegen op een podium is een handeling die vertrekt in de geest en het gevoel, met een fysieke uiting als gevolg. Als een acteur een personage doorgrond heeft en vanuit zijn gevoel vertrekt, zit hij meestal goed.

Een acteur denkt echter veel : doe ik het goed? hoe zie ik eruit? Hij is bang om zichzelf belachelijk te maken, om mooi te zijn, om lelijk te zijn. Hij zit opgezadeld met een schaamtegevoel, en een hoop frustraties. Maar als hij bereid is de stap te zetten om zichzelf te geven, zijn deuren open te zetten, dan gaat dat gevoel zijn bewegingen dikteren. Hij moet zijn fantasie gebruiken en telkens weer de vraag stellen : hoe voelt mijn personage zich. Hij moet zich niet afvragen : wat doe ik met mijn benen en mijn armen, maar hoe voel ik, omwille van de eerlijkheid. Hij moet kunnen teruggaan naar nul om kneedbaar te worden en gevoelsmatig open te staan.

Feniks pakt uit met een totaal vernieuwde website

Bezoek ons op onze nieuwe site door op onderstaande logo te klikken.

Klik op onderstaande icoon voor ons fotoalbum!

LTV Feniks ook te vinden bij Het Nieuwsblad

 

 


onze volgende produktie

Informatie :

op tel.nr. 09/371 99 77

of e-mail : FeniksReservatie