F E E T

 

 

Wat?

FEET staat voor Fysio Emotionele Energetische Therapie, en werd ontwikkeld werd door Nand Van Ouytsel. Het is een holistische energetische therapie die energetische blokkades opruimt zodat de energie weer ongehinderd kan stromen.

Hoe?

FEET werkt via het stres-antwoordmechanisme van het autonoom zenuwstelsel (kinesiologie) Het autonome zenuwstelsel is enorm stressgevoelig. (het principe van een leugendetector is hierop eveneens gebaseerd). De stress die ontstaat bij het uitspreken van een onwaarheid of leugen is namelijk zo groot dat het lichaam niet in staat is bepaalde spierspanningen aan te houden. Precies deze eigenschap maakt het mogelijk rechtstreeks met het onderbewustzijn van een persoon te communiceren, en zo terug te gaan naar de oorsprong van energetische blokkades.

Een mens is energie en als die energie slecht stroomt als gevolg van energetische blokkades (=onverwerkte emoties) ontstaan er bepaalde klachten of ziektebeelden. Vrijwel alle klachten en problemen van een mens zijn initieel het gevolg van niet verwerkte emoties. Indien het emotioneel evenwicht verstoord is leidt dat tot verlies van energie, eigenwaarde en zelfrespect. Daardoor ervaart men angst, een fobie, onzekerheid, boosheid, jaloezie en andere klachten en bestaat de kans dat er gezondheidsklachten, gebrek aan vitaliteit en verlies van levensenergie optreden.

Wanneer de blokkades zijn opgespoord (waarbij noch cliënt, noch therapeut deze blokkades kunnen benoemen – hierdoor heeft men geen verhaal om aan vast te blijven houden), worden deze geneutraliseerd via een eenvoudige techniek uit de acupressuur, de nulpuntstimulatie in de oren, in combinatie met een ademtechniek. Met FEET worden de emoties op zeer korte tijd van al hun lading ontdaan, zonder traumatische ervaringen bewust te moeten herbeleven.

 

Waar voor?

Feet kan worden toegepast op zeer uiteenlopende klachten, zowel fysiek, als emotioneel en mentaal. Voor problemen die duidelijk te benoemen zijn, en voor vage en ongrijpbare klachten.