Natuurlijk...Natuurlijke wijn

Domaine de l'ancestra
Cyril Alonso

pure, authentieke, natuurlijke wijnen

des vins purs, authentiques et naturels

France  - Beaujolais en Bourgogne

Gault millau
                            

Geschiedenis en manier van werken

Domaine de l ' ancestra is ontstaan vanuit een eenvoudig idee om het beroep van rondtrekkende artisanale wijnbouwer weer tot leven te wekken

Steunend op deit originele en innovatieve concept heeft Cyril Alonso beslist om zicht te richten naar de natuurlijke wijze.

Cyril is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij volgde zijn opleiding Sommelier-conseil aan de universiteit van Zuze-la rousse.

Hij volgde ook oenologie aan de wijnbouwchool van Beaune. Hij won de "gouden neus" in 2000 en was finalist in het wereldkampioenschap "master of port" in Lyon.

Hij is de zoon van Gerard Alonso, destijds chef van zijn restaurant "La table de chaintre"; nu in Isle-sur-Sorgue.

Cyril vertrok vanuit het idee dat, na de dood van de onvergetelijke Jules Chauvet in 1989, niemand het had aangedurfd om rondtrekkend te verifiëren.

Tegenwoordig zijn alle Franse, "negociants" waar ook buitenlandse, aankopers van druiven die worden geverifieerd met andere druiven tot wijn.

Het idee van rondtrekkende wijnbouwer is om in contact te treden met wijnbouwers die op een "natuurlijke" of "biologische" manier werken.

Samen met hem beslissen over het oogsten van het perceel. Na deze oogst wordt het volle eigendom van Cyril. Datum van de oogste, inkuiping, vinificatie, datum mise en bouteille, enz., kortom alle sleutelmomenten worden beslist door Cyril. Daarvoor heeft hij een totaal vertrouwen nodig in de wijnbouwers en de werkt hij met de absolute top van de natuurlijke wijnbouw uit zijn regio. (nl.  marcel lapierre,  domein valette,  vergé Gilles, 
goerges descombes, Christian ducroux, phillipe trebignaux, Christophe pacalet).

In 2008 door Gault Millau verkozen tot wijnbouwer van het jaar voor de beaujolais en de bourgogne.
Histoire et façon de travailler

la naissance du domaine de l 'ancestra sarl est partie d'une idee simple
recreer le metier d artisan vinificateur itinerant
se fondant sur un concept original et inovant cyril alonso a decide de
travailler a l elaboration de vin dits naturels

cyril alonso
marié trois enfants ,
etude de sommelier a l'université du vin a suze la rousse
etude d' oenologue a l ecole viticole de beaune
membre de l acadademie du vin de france
nez d'or 2000
finaliste du championnia du monde de master of port a lyon
fils de gerard alonso restaurateur a chaintre, la table de chaintre pres de
macon, maintenant à Isle-sur-Sorgues.
en partant du constat que depuis la mort du fameux jules chauvet en 1989
personnes en france n a osé reprendre la vinification itininerante
car aujourdhui l integralite des negociant francais ou etranger achete ou du
raisin et le vinifie avec d autres raisins au sein meme de leur negoce
ou les negociants achetent des bouteilles fini
l idee du vinificateur itinerant est de rentrer en contact avec des vignerons
nature ou biologique,
de decider ensemble dune parcelle a vendangé ( autrement)
une fois la decision prise la parcelle devient a part entiere propriete pour
une seul saison a cyril alonso
date de la vendange
cuvaison
vinification
date de la mise en bouteille
tous les moments clefs sont decider par cyril alonso
pour cela j ai besoins d une total confiance des vignerons c est pour cela
que je travaille avec les plus vignerons naturels de ma region.
marcel lapierre
domaine valette
gilles vergé
goerges descombes
christian ducroux
phillipe trebignaux
christophe pacalet
en 2008 : Gault Millau: vigneiron de l'année pour le beaujolais et la bourgogne.Cyril en Karin








Speciale prijzen op het salon - Prix spéciaux sur le salon: te proeven wijnen - les vins à déguster

Te proeven wijnen - Les vins à déguster Prijs (btw incl.)
1 fles -
Prix (tva compris)
1 bouteille
Prijs (btw incl.) vanaf 12 flessen -
Prix (tva compris)
 à partir de 12 bouteilles
La source du noune:

L'Ô Gazeuse 2007

De natuur heeft L'Ô Gazeuse 2007 omgevormd in een magische compositie: gamay met duizenden verschillende miraculeuze belletjes. Zijn natuurlijke bubbels, zijn pittigheid en zijn fruitige smaak maken er een lichte en pure wijn van. Deze Ô Gazeuse kent zijn gelijke niet omdat hij zo lekker smaakt en zo goed is voor de spijsvertering. Deze cuvée is zeker inzetbaar tegen de 'parkerizée', de ziekte waaraan sommigen al eens lijden.......:-)

La nature a transmis l'Ô GAZEUSE 2007 à une composition presque magique: du gamay en abondance, mais surtout, des milliers de petites bulles miraculeuses. Sa pétillance naturelle et soyeuse, son goût fruité, en font un vin léger et pur. 
Cette Ô GAZEUSE 2007, qui ne ressemble à aucune autre, tant par son goût agréable que par son action bienfaisante sur l'estomac, elle est
souveraine pour la guérison des parkerizéé, ...:-)
l'ô gazeuze 12,75 Euro 12,10 Euro
Swimming Poule 2007

vin de table 2007
Druif/Cépage: chardonnay 40 jaar/ans
Bodem/Sol: zwarte graniet/granite noire
Expositie/Exposition: zuidwest/sud-ouest
Vinificatie: directe persing in inoxcuve
Vinification: pressurage direct en cuve inox
Endogene gistcellen, zonder toegevoegd sulfiet
Levure indigènes, sans soufre
Enkel 30 mg/l sulfiet bij botteling, geen filtering.
Mise en bouteille: 30 mg/l de so2, pas de filtration
  swimming poule 10,45 Euro 9,95 Euro 
Mâcon-Chaintré : blanc 2004

100% Chardonnay, AOC : Macon Chaintre, Bodem; zwarte graniet, wijngaarden van 30 jaar, vinificatie: directe persing, endogene gistcellen, gisting en opvoeding in barrique gedurende 1 jaar en dan in inoxcuve gedurende 2 jaar. Geen aan- of ontzuren, geen chaptalisatie, geen sulfiet, geen klaring, geen filtering…
Het is de eerste witte macon die 12 maand op barrique en nadien 24 maand op inox wordt opgevoed om alle mineraliteit uit de graniet tevoorschijn te toveren!

AOC : Macon Chaintre blanc
LIEU : Chaintré près de Macon
SOL : granite noir
CEPAGE : chardonnay
AGE VIGNE : 30 ans
VENDANGE : manuel , en caissette de 10 kilos
VINIFICATION : pressurage direct, levures indignènes, fermantation et élevage pendant 1 ans en barrique et 2 ans ! ! en cuve inox
Pas de tartriquage,ni de chaptalisation,ni de sulfites ,sans collage,ni filtration.
MISE EN BOUTEILLE : sans filtration ,ni collage.
C'est la premiere fois qu on eleve un macon blanc 12 mois en barrique et 24 mois en cuve inox sur lie fine pour faire resortir toute la mineralite du granite!
mâcon-chaintré blanc 2004 13,55 Euro 12,90 Euro 
Beaujolais-Villages "Cuvée du Château Gonflable" 2e - 2ième mise.

AOC: beaujolais village, maar: uit de hoogstgelegen terroir van morgon, bodem: mangaan en gneiss, druif: gamay van 40 jaar oude wijngaard. Vinificatie: 18 dagen cuvaison met endogene gistcellen, geen filtratie en enkel 15 mg/l SO2 bij de botteling.

AOC: beaujolais village 2006
Lieu: ville morgon (100%)
Sol: manganeze et gneiss
Cépage: gamay
Age vigne: 40 ans
Vendange: manuel, en caisette de 10 kilos
Vinification: 18 jours de cuvaison, levures indigènes, fermentation en cuve.
Mise en bouteille: sans filtration et 15 mg/l de SO2 à la mise en bouteille.
chateau gonfable 13,35 Euro 12,70 Euro 
Beaujolais-Villages "Porc tout gai" 2007

A.O.C. : beaujolais village 2006 
Cépage : gamay 60 ans
Sol : grès et sable
Exposition :sud est
Vinification : carbonique en foudre de 30 hl
Levure indigènes, sans s02
Mise en bouteille : sans so2 ni filtration
porc tout gai 10,45 Euro 9,95 Euro
BAOC : beaujolais fleurie 2006

Avec 18 moins de barrique. Vinification sur sol de sable et de limon. Levure indigene, pas de chaptalisation, pas de soufre a la vinification et mise en bouteille sans collage avec 15 mlg de so2 a la mise. Les vignes sont situe au lieu dit les labourons sur des coteaux expose sud est. Les vignes on 60 ans. Nicolas Testard est l'ancien vinificateur du domaine prieure roch a nuits saint georeges et il a vinifier aussi chez gilles jayer a echezeaux. Il a repris u domaine de 15 hectares ou il fait du fleurie, brouilly et beaujolais primeur.
fleurie 2006 16,20 Euro 15,40 Euro

DEZE WIJNEN ZIJN TE VERKRIJGEN BIJ:

Wijnfolie
HANS DUSSELIER
Stratem 7-9
9880 Aalter
Tel.: 0477/35.00.88
info@wijnfolie.be
www.wijnfolie.be

eXTReMe Tracker