Hok Boel - Heyndrickx

Oude Molenstraat 91 - 148 9170 Sint - Gillis Waas/Belgium

                                                   

Start
Kampioenschappen
Kweekduiven
Favorieten
Foto's
Jaaroverzicht
Contact

 

In Sint-Gillis-Waas, een dorp vlakbij St.Niklaas en niet ver van de grens bij Zeeuws-Vlaanderen woont in de Oude Molenstraat 91 de Tandem Boel-Heyndrickx.

Sinds de jaren 1990 spelen Wilfried en Gunter onder deze naam.

Samen verzorgden zij de volledige kolonie duiven, waaronder 30 vliegduiven,11 koppels kwekers en een 70 tal jonge duiven.

De vliegduiven huizen bij Wilfried en de 11 koppels kwekers worden verzorgd door Gunter. Die maar een kleine 200 meter verder woont, heeft in de jaren 1996 zelfstandig gespeeld en met zeer goede resultaten, hij werd toen 3 jaar achter elkaar Provinciaal Kampioen Oost-Vlaanderen bij de beginnelingen, maar door de gezins uitbreiding werd er besloten maar niet meer te spelen en enkel alleen maar goede duiven te kweken die zich dan later moeten bewijzen op het vlieghok.

Vluchten:

De duiven worden normaal gespeeld van 100 lm tot 700 km met andere woorden vanaf Quievrain tot Limoges. En de jonge duiven moet in hun geboorte jaar zeker 3 nationale vluchten doen.

Selectie:

De normen worden zeer hoog gelegd, daarom zijn we altijd op zoek naar betere duiven

Duiven die kopvliegen bij tegenwind of snelheden van 1200 m/min en duiven die zich met echte duiven weer laten opmerkingen verdienen zeker een plekje in de vliegploeg voor het volgende jaar.

Weetjes:

De Weduwnaars en de kwekers worden begin december gekoppeld, en de eieren van de kweekkoppels worden verlegd onder de vliegduiven.

Ze brengen allemaal hun jonge zelf groot en de jonge worden eraf genomen op de leeftijd van 22dagen.

De weduwnaars gaan dan allemaal in de ren tot ze opnieuw gekoppeld worden voor hun 2* broed en die gebeurd einde maart, ze mogen dan ongeveer 5 dagen broeden en dan begint het echte werk

De jonge duiven worden verdeeld op verschillende hokken in groepen van 22 jonge en worden verduisterd. De jaarse duiven worden altijd om de 14 dagen gespeeld de oude duiven worden elke week gespeeld. Het voordeel van deze speelwijze is dat men altijd nog duiven thuis zitten hebben.

 

Start | Kampioenschappen | Kweekduiven | Favorieten | Foto's | Jaaroverzicht | Contact

site created by Wishmaster