Lekkere Bulgaarse wijnen in Belgie


Ga naar de inhoudsopgave

Kijkt u voor lekkere Bulgaarse wijnen in Belgie?


BULGAARS WIJNCENTER


BIEDT U UW DAGDAGELIJKSE WIJN: GENIET EN SMAAK
Beste wijnliefhebber,

Kijk naar onze nieuwe site:
https://www.bulgaarswijn.com
Zonder twijfel zijn de Bulgaarse wijnen welbekend bij de wijnliefhebbers. Het is onze taak niet alleen aan hen, maar aan iedereen die gewoon een goed glas wijn wil drinken, een gemakkelijke en interessante keuze te bieden.

Wij komen bij u langs met uitzonderlijke kwaliteitsproducten met een uitstekende kwaliteits-prijs verhouding.
Onze wijnen werden zorgvuldig persoonlijk ter plaatse in de wijndomeinen uitgekozen. We hebben geen contractuele bindingen en dus we zijn in positie om u altijd de beste te bieden.

Het is onze ambitie om u te laten kennismaken met kwalitatieve, smaakvolle, interessante en originele Bulgaarse wijnen, zodat u zelf de verschillen kan proeven en de voor u beste keuze kan maken.
Bulgarije biedt ondertussen een diversiteit aan autochtone druiven die u nagenoeg niet in andere landen aantreft.

Geniet van oude traditie, kwaliteit en karakter.Beste klant,

Bulgarije kent al wijnbouw sinds meer dan drieduizend jaar. Wijngaarden liggen verspreid over heel het land, met uitzondering van het bergachtige midden.
Rond 1900 begon de moderne Bulgaarse wijnbouw door cooperaties van kleine wijnboeren.
Na WO II brachten de communisten deze onder in grote bedrijvens die voor export naar de Sovjetunie produceerden.
Niettemin was Bulgarije het eerste Oostblokland zijn wijnindustrie afstemde op de markt in Noordwest-Europa.
Al in de jaren '60 werden wijngaarden met 'internationale' druivensoorten aangeplant. Het succes van de Bulgaarse wijnen nieuwe stijl is echter van voorbijgaande aard gebleken.

Voor het merendeel hebben de Bulgaarse wijngebieden een continentaal klimaat met warme zomers en een vrij strenge winter. Alleen langs de Zwarte Zee is het klimaat meer mediterraan van karakter.

Er zijn in totaal vijf regio's: het Noorden, langs de Donau, produceert zowel wit als rood, o.a. in Suhindol. Het Oosten met de matigende klimatologische invloed van de Zwarte Zee brengt hoofdzakelijk witte wijnen voort. De Sub-Balkan, met o.a. Sliven is een heuvelachtig gebied aan de voet van het Balkan gebergte. Het Zuiden is de belangrijkste regio van Bulgarije en produceert goede rode wijnen (o.a. Merlot) in Haskovo, Stambolovo en Assenovgrad. Het Zuidwesten tenslotte is het gebiedje rond Melnik en Harsovo, tegen de grens met Griekenland en Macedonia. Binnen deze vijf regio's liggen 28 herkomstgebieden voor kwaliteitswijn.

Het succesvolle huwelijk van een uniek klimaat, terrein, traditie en moderne technologie maakt van de Bulgaarse wijn een gezonde en aangename aanvulling bij elke maaltijd.


Beste wijnliefhebbers,

Kijk naar onze nieuwe site:
https://www.bulgaarswijn.com

Interessante en uniek geschenk!


Wil u uw liefde, familie of vrienden aangenaam verrassen?
Een uniek pack met twee zuivere bulgaarse wijnen zal een echte hit in het midden zijn.
De ambachtelijke gemaakt rode en witte Mavrud van de unieke bulgaarse rode druif Mavrud zou het meest pretentieus smaak voldoen, en zou een mooi versiernig van ieder feest zijn. U mag gerust ook uw eigen combinatie van wijnen kiezenBeste wijnliefhebbers,

Kijk naar onze nieuwe site:
https://www.bulgaarswijn.comTerug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu