Natuurwerkgroep De Gavers logoheader  
 
   

publicaties

Tijdschrift

Leden krijgen ons driemaandelijks NWG-Nieuws. Daarin verschijnen nieuwtjes over natuur, onze vereniging en aankondigingen of verslagen van onze activiteiten. Uiteraard vind je er ook onze activiteitenkalender.

Klik voor een voorbeeld van het NWG-Nieuws (pdf).

Gids voor de gavers

In 1994 verscheen een natuur- en wandelgids voor het provinciaal domein de Gavers te Harelbeke. Het was een samenwerking tussen onze Natuurwerkgroep en de Provincie West-Vlaanderen.  Het is in principe uitverkocht, maar misschien kan je ergens nog wel een exemplaar op de kop tikken. Meestal vind je het ook in de openbare bibliotheken in de buurt.

Hoewel wat outdated biedt het toch nog een schat aan goed toegankelijke informatie over de natuur van het domein.

80 bladzijden boordevol informatie over wat je aan natuur in De Gavers kunt verwachten.

De bedoeling van deze gids is in de eerste plaats de individuele bezoeker een leidraad te bieden en hem zodoende bewust de natuur te leren ervaren. Volledigheid is niet nagestreefd, daarvoor is het onderwerp "natuur" veel te omvattend.
Door aan de bezoeker te vertellen waar en wanneer hij iets kan zoeken, wil dit boek hem aanzetten tot observatie, bewust kijken naar zoveel boeiends in de natuur, waardoor hij "verrijkt" terugkeert van zijn wandeling.
Van een aantal soorten planten en dieren zijn afbeeldingen opgenomen om een minimum aan soorten te herkennen. Achteraan vind je een kaart met de wandel- en fietspaden.

volgende onderwerpen komen aan bod:

Het landschap vroeger
Een nieuw gebied ontstaat
Een uitgewerkte wandeling
Het natuurreservaat
Watervogels
Water- en oeverplanten
Libellen en waterjuffers
Vlinders
Broedvogels
Het ontluikende bos
Paddestoelen
Het restant Gavermeersen
Veedrinkpoelen
Het Reigerbos
De Koutermolen
De Natuurwerkgroep
Andere recreatievormen

 

 

 
  © NWG De Gavers vzw - webmaster Marc Tailly