Natuurwerkgroep De Gavers logoheader  
 
   

Onze website zit in een nieuw kleedje. Layout en inhoud zijn nog niet helemaal af, maar de kalender is geactualiseerd, de vogellijst vernieuwd en de rest wordt stilaan up te date gebracht.

Actiteitenkalender en geleide wandelingennatuurwandeling

Iedereen is welkom op onze maandelijkse geleide wandelingen, elke eerste zondag van de maand (behalve augustus). Daarnaast organiseren we verschillende excursies naar natuurgebieden in Vlaanderen of Wallonië en zelfs in de aanpalende buurlanden.
Wil je zelf iets doen voor de natuur, dan heb je de kans de handen uit de mouwen te steken op onze beheerswerken.

lees meer...>

 

Rijke natuurijsvogel

Het gebied heeft flink wat troeven op gebied van natuur. Er werden reeds 274 soorten vogels geteld en 28 soorten libellen gevonden. Verder groeit er een dikwijls benijde plantenrijkdom zoals orchideeën, ratelaar, bitterling en werden er al zo'n 500 soorten paddenstoelen en andere zwammen gedetermineerd. We geven je op deze site een pak meer details hierover.

lees meer...>

 

Leer het gebied kennen

Het provinciaal domein De Gavers ligt op het grondgebied van de gemeenten Harelbeke en Deerlijk in het zuiden van West-Vlaanderen.
Het vormt met zijn meer dan 150 hectaren een belangrijke groene long voor de regio Kortrijk, met de nadruk op natuur en stille recreatie. We maakten een aanklikbare kaart voor een eerste kennismaking.

lees meer...>

 

   
  © NWG De Gavers vzw - webmaster Marc Tailly