Patrick Milbou

Dirigent Patrick Milbou werd in 1960 geboren in Kalmthout. Hij volgde notenleer en saxofoon aan de plaatselijke muziekschool bij voormalig dirigent van muziekvereniging Vlijt en Eendracht René Sneyers. Na zijn studies Latijn-Griekse humaniora aan het College te Essen vatte Patrick muziekstudies aan op het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Daar behaalde hij een Eerste Prijs voor notenleer, saxofoon en kamermuziek alsook het pedagogische getuigschrift. Daarna volgde hij verdere studies voor harmonie- en fanfaredirectie aan het conservatorium te Rotterdam.

Thans is hij leraar saxofoon, samenspel en instrumentaal ensemble aan de Muziekacademie der Noorderkempen en leraar jazz en lichte muziek. Bovendien is hij werkzaam als leraar saxofoon aan het Centrum voor de Kunsten in Roosendaal. Als saxofonist treedt hij regelmatig op en dit zowel klassiek in saxofoonkwartetbezetting "Only4Saxes" als in de oude jazzstijl van "The Nightcreamers".
Sinds 2006 is hij ook dirigent van de Koninklijke Fanfare St.Pieter te Herenthout.

Bij V&E is hij reeds lid sinds 1974 en dirigent vanaf 1983. Onder zijn impuls werd in de jaren negentig resoluut de weg ingeslagen van een muziekvereniging die zonder zijn eigenheid te verliezen, kiest voor een wat "andere" aanpak. Getuige de concerten van de afgelopen jaren waar geen risico werd geschuwd: de unieke, vlekkeloos gesynchroniseerde Filmconcerten, een bijzonder sfeervol Promsconcert, het Solistenconcert met puike vertolkingen van eigen muzikanten, een erg mooi "Andrew Lloyd Webber concert" waar de vereniging er niet voor terug deinsde om strijkers, zangers en harmonie te verenigen tot een prachtig geheel.

In het verleden concerteerde het orkest in de Antwerpse Elisabethzaal, de Roosendaalse Schouwburg ,de Zoerla in Westerlo waar solisten als Barbara Dex, Nathalia, Sofie en Bert Joris begeleid werden. In het kader van de cyclus "De 4 oerelementen" werd zowaar een concert gebracht op de bodem van het zwembad in Kalmthout, in een vliegtuigloods te Brasschaat en in de brandweerkazerne en dit telkens voor een talrijk en begeesterd publiek. Ook in de toekomst zal V&E deze weg verder bewandelen en wil aldus een beetje trendsetter zijn voor een moderne, "jeugdige" muziekvereniging dankbaar denkend aan het verleden maar vooral werkend aan de toekomst.

Patrick Milbou Patrick Milbou