Powered by WebPubli

KUNSTKRING OGENBLIK

De kunstkring werd in maart 2001 opgericht met de bedoeling dove kunstenaars en kunstliefhebbers te verenigen. Doven drukten zich wel artistiek uit, maar vaak gebeurde dit in de grootste anonimiteit. De kunstkring wil een helpende hand bieden om positief naar buiten te treden. Ook wil de kring de kunstbeleving bij dove kunstenaars en kunstliefhebbers stimuleren door aandacht te besteden aan kunst in het algemeen (begeleide bezoeken aan grote tentoonstellingen, workshops, studiereizen, …).
Tevens wil de kunstkring aansluiting vinden bij de wereld van de horenden door contacten te leggen en culturele activiteiten op touw te zetten zoals het organiseren van exposities.

Nauwelijks vijf jaar na de oprichting kan Ogenblik reeds een aardige palmares voorleggen. Zo exposeerde de kunstkring reeds tijdens het internationale dovencultuurfestival te Hasselt en pakte ze uit met de groepstentoonstelling “Stille impressies “ te Wilrijk. In 2003 maakten enkele leden van Ogenblik een culturele studiereis naar Sint-Petersburg (Rusland) en in 2004 bezochten ze het Europese kunstenfestival te Stockholm(Zweden). Ze woonden in Maastricht een theateravond bij en ze bezochten musea in Antwerpen en in Brussel. Daarnaast werden er cultureel-toeristische uitstappen gemaakt naar Doel, Lissewege, Houtave en Zuienkerke.
In 2005 stelden enkele leden van Ogenblik hun kunstwerken tentoon in galerij Convent in het Lierse begijnhof en namen ze deel aan de groepstentoonstelling in Gaanderij Vercammen te Hamme, aan Kunst op het hof te Heers en aan de kunstmarkt “Lambermontmartre” te Antwerpen.
In juli 2005 bezochten ze het internationale cultuurfestival Clin d’oeil te Reims. Een van de leden nam deel aan het cartoonfestival 2005 te Knokke en kaapte derde prijs van de cartoonwedstrijd haha..handicap weg.

De kunstenaars van Ogenblik presenteren een brede waaier van kunstdisciplines die variëren van teken- en schilderkunst, om via keramiek en fotografie te belanden bij etsen en glasschilderen in lood. Alle exposanten pakken uit met een eigen, verfijnde techniek en stralen een verschillende expressiviteit uit.

Contact:e-mail:ogenblikkunstkring@hotmail.com
 :e-mail:christel68@skynet.be
 :e-mail:theo.soetemans@pandora.be

NIEUW OP DE SITE

04/09/2009 | Agenda:
19,20,21 en 26,27
september 2009: Kunstenaarsexpo - Ogenblik in Ettelgem.

12/08/2009 | Foto´s:
11 juli 2009 : fietsroute 'Kunst op het hof' in de omgeving van Stokkem-Dilsen.