Circusnieuws:
© Simon De Winter
***Afgelopen woensdag ging de nieuwe productie van The Greatest Show on Earth Ringling Bros. Barnum & Bailey in wereldpremière in Tampa, Florida. Eén van de sterren van de show, die "Dragons" heet, is de Brit Alexander Lacey met zijn tien leeuwen en tijgers. In onderstaand filmpje stelt hij zijn dieren en act voor.
***Dinsdag 29 november schetst het programma "Drie Generaties" een portret van de Belgische circusfamilie Malter. Klik hier voor meer info.
CANVAS, dinsdag 29 november, 20u40


***Het Wiener Circus zal van zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november voorstellingen geven in Hasselt. Het circus zal zijn tenten opslaan op de Oude Paardenmarkt te Kuringen.

Dagelijks zijn er voorstellingen om 15u. Op zaterdag 29 oktober is er een voorstelling om 19u (officiële première). Op zondag 30 oktober, dinsdag 1 november, woensdag 2 november, vrijdag 4 november en zaterdag 5 november ook een voorstelling om 18u.
Info en reservatie: 0475 27 64 17


***Circus Belly Wien komt naar Schilde!

Het Circus Belly Wien van de familie Zinnecker doet één plaats aan in Vlaanderen. Van woensdag 13 tot zondag 17 juli zal het circus voorstellingen geven in Schilde op de terreinen van Schilmart (aan de Turnhoutsebaan). Meer info op de homepage van het circus.
Zondag 10 juli worden de inwoners van Schilde bovendien al getrakteerd op Circus Bavaria naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.
Maar Belly Wien in Schilde is de uitgelezen kans om eens een full option circus te zien dicht bij huis! Ondergetekende kan zelfs met de fiets volgende week.


***

Circus Hurricane Hans Klok's show High

Bron: Stardusttheatre.nl - foto Roy Beusker
Stardusttheatre.nl - foto Roy BeuskerNa het grote succes van Hans Klok’s show Hurricane in het afgelopen seizoen,
keert ’s werelds snelste illusionist nu terug in Carré van 28 juli t/m 28 augustus.
Het belooft de grote zomersensatie te worden. Hurricane wordt nu herschapen in Circus Hurricane met tal van nieuwe nog nooit vertoonde illusies.

High is het motto van de nieuwe voorstelling waarin magie en circus een eenheid
zullen vormen en Hans talrijke nog nooit in ons land vertoonde illusies zal brengen.
Er is een grote piratenscene tegen de achtergrond van een zeventiende eeuws piratenschip. Hans keert ook terug in de Gouden Eeuw en hij zal het woord High
een sensationel invulling geven, die nu even een verrassing moet blijven,
maar waarbij Hans het publiek zal verbijsteren met een bijzondere “vlucht’.
Vijf weken lang zal Carré een magisch circuspaleis worden waar wonderen waar worden.
Gezien de grote belangstelling voor de vorige Hans Klok programma wordt aangeraden nu al te reserveren.

Nog nooit eerder in de 125jarige geschiedenis van het Koninklijk Theater Carré stond een illusionist voor maar liefst vijf weken in het theater!

De wereldpremière vindt plaats op 31 juli om 16u.
Op 8 oktober strijkt de show neer in het Capitole in Gent!

Kaartjes voor de voorstellingen in Carré kan je hier reserveren.

Meer info op de site van Theater Carré en op StardustTheatre.com

Bron: Stardusttheatre.com


***Clown Bassie zal op zondag 15 mei een show geven in Schoten. De voorstelling start om 14:00u en de kaarten kosten in voorverkoop 9euro. Klik hier voor meer informatie.


***Circus Rose-Marie Malter doet in de maand mei vier plaatsen aan in de provincie Antwerpen. Het circus zal achtereenvolgens in Schoten, Kapellen, Antwerpen (Sint-Jansplein) en Deurne (Hondenweide) voorstellingen geven. Klik hier voor meer informatie omtrent de tournee van het Circus Rose-Marie Malter.
Op 22 mei kan u ook de tentoonstelling bezoeken tijdens een speciale middag georganiseerd voor de circusvrienden. Klik hier voor meer info en een routebeschrijving.


***TV-tip:


Met Pasen zenden zowel La Une als het franse France 3 een registratie uit van het 35e Internationaal Circusfestival van Monte-Carlo dat elk jaar in januari plaatsvindt. Op France 3 plakken ze er zelfs nog een documentaire aan vast over het reilen en zeilen van de "oscars van de circuswereld".

35ième Festival International du Cirque de Monte-Carlo
La Une, zondag 24 april, 20u50 - 22u55
La Une, maandag 25 april, 13u55 - 16u10
France 3, maandag 25 april, 20u35 - 22u45

Les Coulisses du 35ième Festival International du Cirque de Monte-Carlo
France 3, maandag 25 april, 22u45 - 23u35


***Maandag 25 april zal op ARTE een documentaire te zien zijn over de Engelse leeuwentrainer Martin Lacey Jr. De documentaire "Le grand chapiteau des animaux" werd in 2010 in Duitsland gedraaid. ARTE, 19h55***Het Wiener Circus staat deze vakantie op de grote markt van Sint-Niklaas. Nog tot en met zondag zullen ze voorstellingen geven. De markt, die op donderdag plaatsvindt, zal gewoon kunnen doorgaan omdat men het volledige circus zal af- en opbouwen! Klik hier om de website van het circus te bezoeken.

Info:

Voorstellingen:
Zaterdag 16/4 & 23/4: 15u & 19u
Zondag 17/4 & 24/4 om 15u & 18u
Maandag 18/4 om 15u & 18u
Dinsdag 19/4, Woensdag 20/4 en maandag 25/4 enkel om 15u
Vrijdag 22/4 enkel om 18u
Donderdag 21/4: Geen voorstellingen!!

Tickets:
aan de kassa op showdagen
Reserveringslijn: 0475/276417 (kantooruren)


De opbouw van het circus te Sint-Niklaas vrijdag 15 april
Spot het circus 24/7 via de webcam van de stad Sint-Niklaas!


17/04, 23u30***Het Circus Roncalli dat dit seizoen zijn 35jarig Jubileum viert doet dit voorjaar 2 plaatsen dicht bij de Belgische grens aan. Van 30 april tot en met 22 mei zal het circus in Bonn staan en vervolgens van 27 mei tot en met 19 juni in Aachen. Kijk op hun website voor meer info over deze voorstellingen. In het programma onder meer: Duo Bobrov - verticale koord, Florian & Edith Richter-Folco - paarden, Azzario Sisters - balance-act, David Larible - clown, Encho - handstandacrobaat etc.


***Graag attenderen wij u op de uitgebreide website van het recent opgericht Cirque Firmin Bouglione. Nog tot en met zondag 3 april staat het circus op de citadel in Namen.


***Op zaterdag 30 april zal de Kring Vlaamse Gewesten haar 19e bijeenkomst organiseren. Dit keer in Kampenhout. Klik hier voor het programma en bijkomende informatie.


***Het Nederlands Nationaal Circus Herman Renz viert feest dit jaar. Hun nieuwe productie "Celebration" staat in het teken van 100 jaar circustraditie en brengt onder andere de leeuwen van Tom Dieck Jr., Ingo Stiebner met zeeleeuwen en Karl Ramwell met jonglage. De tournee gaat van start in Venray op 1 april (we zijn serieus) en brengt het circus vervolgens in Uden en Oss. Van 12 tot en met 17 april zal het circus voorstellingen geven in Breda op het Chasséveld. Kijk voor meer info op de website van Circus Herman Renz.
Op zaterdag 16 april zullen de Kring Breda en de Club van Circusvrienden een aantal festiviteiten organiseren bij het circus in het kader van de "Wereld Circus Dag".
Circusdays.be wenst de familie en nabestaanden veel sterkte toe.


Bron: Manuel Martens–Beautour, Pierre Henry


***Gisteren woensdag 9 maart vierde het Wiener Circus het begin van haar tournee in Kortrijk. Het circus geeft er voorstellingen tot en met zondag 13 maart, dagelijks om 15u en ook vrijdag om 18u en zaterdag om 19u. Kijk voor meer info op Wienercircus.com.


***Sinds enkele weken staat Cirkritiek online, een blog geschreven door iemand die zich "de Circusbaron" noemt. Op de blog zullen kritische stukken verschijnen die het circuslandschap op de korrel nemen.


***Circus Roncalli komt binnenkort naar enkele plaatsen niet ver van de Belgische grens.
Van 30 april tot 22 mei staat het Circus Roncalli in Bonn aan de Beethovenhalle en van 27 mei tot 19 juni in Aachen op de Bendplatz. Klik hier voor meer info.
In het programma dit jaar o.a. Edith & Florian Richter.


***Het nieuwe circus van Firmin Bouglione staat nog tot en met 13 maart in Mons aan het Imagipark. In het programma onder andere de hengsten van Sandrine Beautour. Klik hier voor meer informatie.


***Waaghals Freddy Nock verbaasde de internationale pers met een nieuwe stunt. De Zwitser liep nabij het skioord Sankt Moritz 1.6 km over een kabel van een skilift. Klik hier voor het volledige bericht.


***De tijgers van Roman Zinnecker besloten afgelopen maandag dat het tijd was voor een wandeling over het circusterrein van Circus Belly Wien in Alphen a/d Rijn. Een moeder en enkele cubs wisten tijdens de afbouw te ontsnappen uit hun verblijf.
***"Eén beeld zegt meer dan duizend woorden."
Beleef het 35e Festival International du Cirque de Monte-Carlo met deze prachtige, actuele fotogalerij.
Volg het Festival ook op Facebook.

photocredit: www.montecarlofestival.mc
Flavio Togni (photocredit: Montecarlofestival.mc)


UPDATE: Gespot in de wandelgangen van het Festival oa: Hans-Ludwig Suppmeier en Mark Gebel


***Circusdays.be wenst alle bezoekers een prachtig, voorspoedig en magisch 2011!! Mijn allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

Simon De Winter - webmaster Circusdays.be***Met de kerstvakantie voor de deur hebben we voor u een overzicht van de kerstcircussen in België samengesteld:

 • Kerstcircus Bouglione: Waver (Parking oude Roller Skate), van 26 december tot 9 januari, voor meer info: klik hier.

 • Féerie Stéphanoise (Wiener circus): Court-Saint-Etienne, van 22 december tot 9 januari, voor meer info: klik hier.

 • European Circus Festival (20e editie): Luik (Blvd d'Avroy), van 16 december tot 9 januari, voor meer info: klik hier.

 • Kerst- en Nieuwjaarscircus (Malter): Gent (Watersportbaan), van 18 december tot 9 januari, voor meer info: klik hier. Kerstviering 25 december om 11u.

 • Boxtalino's Wintercircus: Boom (De Schorre), van 18 december tot 9 januari, voor meer info: klik hier.***
European Circus Festival - Liège

Dit jaar viert het European Circus Festival haar 20e verjaardag. De voorstellingen zijn reeds gestart en komende dinsdagavond is er een galavoorstelling.

 • Stefan Agnessen zal wegens gezondheidsredenen de presentatie van de zes Tinkerpaarden overlaten aan niemand minder dan de Britse Yasmine Smart. Yasmine is terug in Europa na een samenwerking met het Big Apple Circus in de Verenigde Staten. Het 20e European Circus Festival is een uitgelezen kans om deze grande dame du cirque in België aan het werk te zien.


 • Zaterdag 8 januari zal in de tenten van het European Circus Festival een ruilbeurs plaatsvinden van 9u tot 12u.
  Deelname is gratis maar reservatie is verplicht op het nummer 0032(0) 496 38 98 voor 6 januari.

Het European Circus Festival vindt plaats in Luik en staat aan de boulevard d'Avroy op wandelafstand van het NMBS-station Liège-Guillemins.
Klik hier voor meer info.

Yasmine Smart
Yasmine Smart

Tinkers - Olympia
Tinkerhengsten

flyer Luik 2010-2011


***Afgelopen woensdag 15 december is Roger Novaro onverwachts overleden.

Dit jaar was Roger Novaro (in 1922 geboren als Roger Bruggeman) welgeteld 75 jaar circusartiest en 25 jaar circuslesgever. Sinds de Tweede Wereldoorlog behoorde hij tot de beste en bekendste acrobaten van België. Hij trad over heel de wereld op, onder andere met de Novaros en The Zentay Brothers, en hij werkte ook als stand-in voor Kirk Douglas. Op latere leeftijd bleef hij actief als clown.

25 jaar geleden richtte hij de Gentse Circusacademie op en is daarmee de voorloper van de huidige circusateliers. Hij bleef er tot voor kort ook wekelijks lesgeven.

Op 15 december 2010 is Roger Novaro na een korte ziekte onverwachts overleden.
We wensen de nabestaanden veel sterkte.

Uitvaartplechtigheid: zaterdag 18 december, 11.30u, Sint-Pauluskerk,Oostkouterlaan, Petegem (Deinze)


***Het Wiener Circus viert deze herfstvakantie haar 45e verjaardag in Hasselt. Het Wiener Circus presenteert haar jubileumprogramma van 30 oktober tot en met 7 november aan de Oude Paardenmarkt (Prinsenhof) in Kuringen. De jeugdige directie van het Wiener Circus heeft een nieuw programma samengesteld waarbij artiesten van over heel Europa hun kunsten vertonen. Dit alles vindt plaats in een prachtige verwarmde circustheatertent, met nauwkeurig afgestemde belichting en hedendaagse muziek. Topper dit jaar is een Portugees rola-rola nummer van ongekend niveau.

Tijdens de koude winterdagen is het Wiener Circus een uitgelezen ontspanning. Met de kids, opa en oma of met het buurmeisje. Entertainment voor jong én oud. Circus is er voor iedereen!

Voorstellingen op zaterdagen om 15u en 19u, donderdag om 15u en maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag om 15u en 18u.
Voor info en reservaties: 0475 27 64 17.

fotografie: Xavier Depaepe
fotografie: Xavier Depaepe


***Het paardenspektakel Equidia heeft voorstellingen aangekondigd in Turnhout en Antwerpen:

 • Turnhout, Steenweg op Gierle (Philips), 29 oktober tot en met 7 november

 • Antwerpen, Sloepenweg (nieuwe locatie), 12 tot 21 november


  Kijk op hun site voor meer info.
***Franco Dragone Entertainment Group en Music Hall Group zullen ook dit jaar KDO! in Vorst Nationaal brengen. De voorstellingenreeks start op 2 januari 2011. Wanneer je voor 30 oktober boekt geniet je 10% vroegboekkorting. Klik hier voor meer info.


***
***De eerstvolgende kringbijeenkomst van de Belgische circusvrienden zal plaatsvinden in het Circus Alexandre Bouglione te Brussel op 20 november. Klik hier voor het volledige programma.


***Het Circus Rose-Marie Malter zal dit jaar een Kerst- en Nieuwjaarscircus presenteren in Gent. Van 18 december 2010 tot 9 januari 2011 geven ze daar voorstellingen aan de Watersportbaan. De komende weken zal men ook Brugge en Oostende bezoeken. Kijk op hun website voor meer informatie omtrent deze voorstellingen.


***Op de website van het European Circus Festival is het programma bekendgemaakt dat van 16 december 2010 tot 9 januari 2011 in Luik vertoond zal worden. Stefan Agnessen zal een vrijheid met Tinker-hengsten presenteren. Headliners zijn Lars Holscher met Indische en Afrikaanse olifanten en Kid Bauer met witte leeuwen.


***Het paardenspektakel Equidia van de familie Iarz komt van 8 tot 24 oktober naar Antwerpen. Kijk voor info en tickets op de homepage van Equidia.***Van 29 oktober tot 7 november 2010 vindt in Namen het 6e "Festival du Cirque de Namur" plaats. Voor het eerst zal de show omkaderd worden door een live-orkest en een 8-koppig ballet. Klik hier voor een bezoek aan hun website (programma, tijden, tickets).Bron: Emmanuel Horwood - François Mourmans


***Cirque du Soleil komt met een nieuwe show naar Brussel. Corteo zal van 4 tot 16 januari de tenten opslaan op Brussels Kart Expo. Klik hier voor info & tickets.


***Deze periode staan tal van grote buitenlandse circussen dicht bij de Belgische grens:


***Circus Barones is bezig aan een Antwerpse tournee. Na Antwerpen-Zuid en Linkeroever staat het circus nog tot 22 september in Deurne op de Hondenweide. Daarna gaan ze naar Antwerpen centrum voor een reeks voorstellingen op het Sint-Jansplein (24 september tot 8 oktober). Circus Barones zal het eerste circus in 25 jaar zijn dat speelt op deze locatie. Klik hier om meer te weten te komen over de show. Hier vindt u meer info over de tournee.


***Zondag 26 september houden de Vlaamse Circusvrienden een bijeenkomst in het Huis van Alijn te Gent. Vanaf twee uur kan men er terecht voor een uiteenzetting door André De Poorter over Gentse circusartiesten, een interview, een optreden en meer. Klik hier voor meer info.***Op de website van Circus Alexandre Bouglione is het programma bekendgemaakt dat dit jaar in Brussel vertoond zal worden. Klik hier voor een lijst van de artiesten die van 17 september tot 8 december te zien zullen zijn aan het Atomium in Brussel. Met de feestdagen zal de familie Bouglione wederom een kerstcircus organiseren. Van 18 december 2010 tot 9 januari 2011 vindt het Cirque de Noël de Wavre plaats.


***Donderdagavond 26 augustus start in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam de theatertour van Cirque Stiletto. Ellen ten Damme zal omringd door circusartiesten en dansers met haar circus langs de Nederlandse theaters trekken tot begin 2011. Vanwege het grote succes van cirque Stiletto vorige zomer in Carré besloten de producenten bij Stardust de show op tournee te laten gaan. Eerste halte is Rotterdam en van 15 tot 26 september staat de show weer in Carré (Amsterdam). Klik hier voor meer info en tickets.


Bron: Stardusttheatre.nl
Bron: Stardusttheatre.nl - fotograaf Roy Beusker


***Cirque du Soleil komt met de feestdagen opnieuw naar België. Van woensdag 22 december 2010 tot zondag 2 januari 2011 zal hun show Saltimbanco te zien zijn in de Lotto Arena in Antwerpen. De ticketverkoop start morgen 20 augustus om 8u. Klik hier voor tickets (prijzen tussen 50 en 75 euro) en info.


Bron: Saltimbanco by CdS on Facebook***Circus Herman Renz, nog tot en met zondag 22 augustus aan de RAI te Amsterdam***Op 20, 21 en 22 augustus vindt in Aalst de tweede editie van "Cirk in Aalst" plaats. Kijk voor meer info op Aalst.be.

***De Engelse broers Alexander en Martin Lacey Jr. hebben sinds kort samen een uitgebreide website over hun leven met roofdieren. Je kan hun homepage bezoeken via Laceys-lions.com. De site geeft een goede kijk op de verschillende facetten van leven en werken met leeuwen en tijgers anno 2010 volgens de Laceys en je kan er ook een artikel vinden waarin de broers hun visie op dierenbescherming toelichten. Bovendien staat de site boordevol exclusieve foto's.***Paardenspektakel Equidia geeft nog tot en met 7 augustus voorstellingen in Knokke-Heist. Hun tent staat opgebouwd aan de vuurtoren. Kijk voor meer info op hun website.


***Circus Belly Wien gasteert van 23 tot 29 augustus in Cadzand-Bad.
Bron: VisitSluis.nl


***Circus Flic Flac organiseert van 16 december 2010 tot 9 januari 2011 de tweede editie van "Festival der besten Artisten" in Kassel. Kijk voor meer info op de website.


***De familie Bouglione heeft op hun website de data voor hun voorstellingen in Brussel en Waver bekendgemaakt. Van 17 september tot 8 december staat "het Circus van de Belgen" vlakbij het Atomium en van 18 december 2010 tot 9 januari 2011 presenteren de Bougliones wederom een kerstcircus in Waver.


***Het Staatscircus van Moskou (dir. Martens) staat van 3 tot 15 augustus in Cadzand-Bad (evenemententerrein Ringdijk-Noord). Op het programma onder andere de hengsten van Sandrine Beautour en de magie van Julia Christiie. Kijk ook op hun homepage.***Het Wiener Circus staat nog t.e.m. donderdag 29 juli in Oostduinkerke op de parking van Sunparks. Kijk voor alle info op Wattedoen.be.

Bron: XD
foto: XD


***15 juli jongstleden zijn bij het Oostenrijkse Circus Belly Wien drie tijgers geboren, twee mannetjes en een wijfje. De kleintjes werden geboren toen het circus in Rockanje stond opgebouwd. Moeder en kroost stellen het wel.
Kijk ook op de website van Circus Belly Wien.


***"David Larible pulls an Alex Lacey"

De sterclown zal, net als de vermaarde Britse roofdierdresseur dit jaar deed, na het Wereldkerstcircus doorreizen naar het Internationaal Circusfestival van Massy (bij Parijs) dat volgend jaar plaatsvindt van 13 tot 16 januari.


***Eind juni is Anna Katalin Eotvos overleden, dat meldt de familie Pauwels. Ze was de echtgenote van Charles Pauwels sr. en moeder van Dolly, Judith, Charles en Marquis Pauwels.
We wensen de familie en nabestaanden alle sterkte bij de verwerking van dit verlies.


Het circusnieuws dat dateert van voor juli 2010 kan je raadplegen in ons nieuwsarchief:

Nieuwsarchief januari - juni 2010
Nieuwsarchief t.e.m. 2009Top