J.Geysels
J. Geysels en Linkebeek
(schilderij Y. Lichtfus)


Historiek en structuur

Toen J. Geysels, co-auteur van de "Geschiedenis van Linkebeek", overleed in 1969 liet hij een kast achter vol informatie over Linkebeek: postkaarten, affiches, brochures, notities... Een startkapitaal van de Sociaal-Culturele Raad liet toe foto's en brochures te kopiëren uit allerhande verzamelingen.
Bij de start van De Moelie in 1979 stelde het Ministerie van Vlaamse Cultuur zes kasten ter beschikking.
Na heel wat omzwervingen kwam het Archief terug in De Moelie tijdens het voorjaar 2OO2.

Van in het begin is gesteld dat het Archief "toebehoort aan de Vlaamse Gemeenschap van Linkebeek en omgeving". Het beheer is toevertrouwd aan A. Geysels, initiatiefnemer, die steeds kan bereikt worden via <Linkebeeksarchief@skynet.be> of via het tabblad 'contact' (zie de linkerkolom).

 

wijnbronschavey


Doel en werkwijze


Ons doel is: ieder die het wil toegang te verlenen tot de informatie in het Archief. Op die wijze heeft het Archief meegeholpen aan publicaties, studiewerken, tentoonstellingen... Het raadplegen is tot nog toe gratis. De enige tegenprestatie die gevraagd wordt is een kopie over te maken van publicaties of studiewerken, die tot stand kwamen met informatie uit het archief.
Stukken worden niet uitgeleend maar kopies kunnen ter plaatse genomen worden in het secretariaat van de Moelie.

Het Archief ontvangt momenteel geen enkele subsidie en daarom kan zij geen originele documenten meer aankopen. Het Archief wordt dus "aangevuld" met kopies of met dingen die uit een goed hart worden gegeven.

Extra.


Ook over stukken die elders bewaard worden, zoals het Guldenboek en de oude munten, kunnen wij alle informatie geven.

guldenboekmunt